GOLUBAC: Počeli radovi na izgradnji i popravci sportskih terena u Golupcu iz Programa EU PRO u vrednosti od 120 hiljada evra.(FOTO).

Чланак је застарео
Контакт

-Evropska unija nastavlja ulaganje u unapređenje turističke ponude u ovoj podunavskoj Opštini,ž

U Golupcu se, uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija. U okviru radova ukupne vrednosti 120.000 evra biće izvršena sanacija višenamenskih sportskih terena i izgradnje krova na letnjoj pozornici, a biće nabavljena i potrebna scenska oprema.

novi sportski tereni u Golupcu
radovi na izgradnji teniskih terena u Golupcu

Sa Golubačkom tvrđavom, koja je obnovljena sredstvima EU, opština Golubac je vodeća turistička destinacija na Dunavu, a dodatna podrška EU omogućiće upotpunjavanje turističke ponude.

-Sada će svi stanovnici opštine imati bolje uslove za bavljenje sportom, a imaće i priliku da uživaju u još bogatijem kulturnom i umetničkom programu“, kaže Nebojša Mijović, predsednik opštine Golubac.

rekonstrukcija krova na pozornici stadiona malih sportova u Golupcu

             -Trenutno raduimo na izgradnji sportskih terena u Golupcu,a reč je o dva teniska terena, kao I terena za košarku i odbojku.Radimo I rekonstrukciju postojećeg terena za male sportive i izgradnju jednog dečjeg igrališta . U okviru ovih radova radi se I rekonstrukcija I popravka postojeće pozornice I uređenje terena I tribina na  postoječem  sportskom treenu koji je građen pre tri decenije,dodao je dr Mijović.

dr Nebojša Mijović,predsednik opštine Golubac

              Na stadionu Fudbalskog kluba ,,Đerdap’’ iz ovog grada na Dunavu obavljena je kompletna rekonstrukcija,a privode se kraju i postavljanje sedišta na tribinama.Pored Golupca popravljeni su i fudbalski tereni u pojedinim naseljima,a u planu je i nastavak ulaganja na uređenju sportskih terena u svim naseljima gde za to ima potrebe

rekonstrukcija Fudbalskog terena FK ,,Đerdap“ u Golupcu

Tokom realizacije projekta, posebna pažnja će biti usmerena na aktivnosti koje se odnose na primenu principa dobrog upravljanja, što podrazumeva donošenje pravilnika o upravljanju i korišćenju sportskih terena i pozornice.

projekat za krov na pozornici Sportskog terena u Golupcu

Između ostalog ovim pristupom đacima iz obližnje škole tereni će biti dostupni za časove fizičkog vaspitanja a osobama sa invaliditetom za rekreaciju. Ove aktivnosti se sprovode u partnerstvu sa programom „Swiss PRO“ koji podržava Vlada Švajcarske.

Lj.Nastasijević


Објављено у -Спорт Објавио Ljubiša Nastasijević On: