GOLUBAC: Gradi se plaža na Dunavu,a uskoro počinje gradnja novog hotela i rekonstrukcija marina(FOTO).

Чланак је застарео
Контакт

Posle jednog veka čekanja građani Golupca će konačno ovog leta dobiti plažu na Dunavu. Izgradnju plaže finansira opština Golubac iz budžetskih sredstava,a vrednost radova koje izvodi Preduzeće ,,Ivan Milutinović’’ iz Beograda  je  42 miliona dinara. Do danas završeno je oko 70 odsto planiranih radova,pa se očekuje da  će plaza biti završena I  puštena u funkciju  u narednih mesec dana.

        -Verujem da će ova moderna plaza svakom gostu pa I građanima Golupca biti dobar odmor I osveženje u letnjoj sezoni. Ovo je još jedna novina u turustičkoj ponudi  koja će doprineti da svi oni koji dođu u Golubac ostanu I neki dan duže,kaže predsednik opštine,dr Nebojša Mijović

Izgradnja novog hotela i plaže,uređenje marina  na Dunavu i izgradnja buciklističke staze od Vinaca do Golubačke tvrđave ,za opštinu Golubac pored Golubačke tvrđave i manastira Tumane,predstavlja značajnu turističku ponudu i u narednom periodu ovaj kraj postaće prepoznatljiva turistička destinacija na Dunavu, u Braničevskom okrugu i Srbiji.

U planu razvoja opštine Golubac,u okviru strateškog dokumenta u toku ove godine počeće uređenje Donje marine i izgradnja jednog hotela.Pri kraju je  izrada urbanističkog projekta i  Plan detaljne regulacije prostora na kome će se graditi hotel,a obezbeđen je i investitor. Radiće se i na uređenje  sadašnje Gornje marine na Dunavu,urađena je tehnička i projektna dokumentacija i obavljena je revizija projekta.

        -Na prostoru kod Donje marine u Golupcu planirali smo izgradnju jednog turističkog objekta,reč je o jednom savremenom Hotelu.imamo i investitora sa kojim smo potpisali ugovor o saradnji. Nadam se da će u drugom delu ove godine i početi njegova izgradnja.Ovo je za Golubac važan objekat za razvoj i sportskog turizma u kome će se sportisti koji budu na pripremama imati dobre uslove,kaže predsednik opštine Golubac,dr Nebojša Mijović  

Radiće se i na uređenje  sadašnje Gornje marine na Dunavu,urađena je tehnička i projektna dokumentacija i obavljena je revizija projekta.

          -Naš plan kada je u pitanju sadašnja Gornja marina,uradili smo tehničku dokumentaciju,ali s obzirom da je ovaj projekat urađen zajedno sa novom  plažom  na Dunavu čija je izgradnja u toku,morali smo da to bude posebno i da će njena rekonstrukcija zavisiti od dobijenih novčanih sredstava od države Srbije. Naime,prilikom posete Golupcu ,naš predsednik Aleksandar Vučić  obećao je  da će država dati sredsrva u iznosu od oko četiri miliona evra za  uređenje sadašnje Gornje marine kao  i za  nastavak gradnje šetno-biciklističke staze od Golupca do Golubačke tvrđave u dužini od tri kilometra. Znam da smo ušli u program finansiranja ovog projekta,u pitanjju je vreme i sigurno je da se ova investicija brzo realizovati.Golubac će tako dobiti jednu modernu marinu koja će imati jednu Upravnu zgradu i oko sto vezova za smeštaj raznih plovila i jahti. Ona će imati i višenamenski karakret, istakao je predsednik Mijović.

Pored novog hotela koji će zapošljavati oko 40 radnika  I  čija će izgradnja početi već septembra ove godine,u opštini Golubac rade I na povećanju smeštajnih kapaciteta u privatnom vlasništvu kao I na razvoju seoskog turizma.

          Kroz Golubac prolazi Dunavska biciklistička ruta EuroVelo 6 kojom godišnje prođe od 10 do 15 hiljada biciklista iz Evrope,a ova opština poznata je i po jedrenju jer je Dunav upravo u Golupcu najširi u svom toku. Manastir Tumane i razvoj verskog turizma kao i izgradnja šetnih staza i realizacija projekata u oblasti planinskog biciklizma,izgradnji plaže i marine na Dunavu i završetak izgradnje biciklističke staze od naselja Vinci do Golubačke tvrđave u dužini od 12 kilometara  doprineće  razvoju ove podunavske Opštine kao značajne turističke destinacije Donjeg Podunavlja I Srbije.

Lj.Nastasijević

Објављено у -Infrastruktura Објавио Ljubiša Nastasijević On:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *