GOLUBAC: Ansambl ,,Novi Zvučni Talas’’ oduševio golupčane (FOTO-VIDEO)

Контакт

Povodom obeležavanja 29.juna  Međunarodnog dana Dunava,u organizaciji Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’,  na terasi na Dunavu,kod Gradskog parka,u Golupcu održan je u subotu  concert ,,Dunavu u čast’’, u izvođenju Ansambla ,,Novi Zvučni Talas .

Bilo je  ovo još jedno  veče u nizu nezaboravnih događaja bogatog programa golubačke  Biblioteke, čija su vrata otvorena svim vidovima umetnosti.

           -Odziv publike je bio jako dobar, što pokazuje da su klasična muzika i kulturni programi vrednovani. Obeležavanje Dana Dunava, na ovakav način, postao je naša  tradicija I nadam se da se da su naši građani večeras uživali u klasičnoj muzici u izvođenju Ansambla ,,Novi Zvučni Talas’’,kaže Milen Bogojević,vd direktora Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ Golubac-

Ansambl ,,Novi Zvučni Talas“ osnovan je 2017. godine u cilju popularizacije klasične muzike. Članove čine školovani muzičari koji su se kroz svoje školovanje specijalizovali za klasičnu muziku.

 Sastav neobičnog spoja različitih instrumenata, kroz klasičnu muziku, obradio je razne muzičke žanrove i stilove: tango, evergrin, latino, pop-rok i tradicionalnu balkansku muziku. Originalnost aranžmana koji su specijalno pisani za ovaj sastav, raznovrsnost instrumenata i jaka energija daju specifičan zvuk i boju ansambla koji se sastoji od dve harmonike, klavira, violine, klarineta, gitare i perkusija.

    Ovaj koncert ,,Dunavu u čast’’ u Golupcu održan je povodom obeležavanja Međunarodnog dana Dunava koji je integralni deo saradnje podunavskih zemalja i proslavlja se u svih četrnaest zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava, kako bi se podigla svest za očuvanje reke kod što većeg broja pojedinaca i kako bi se apelovalo na racionalnu upotrebu vodenih resursa. U zemljama širom Evrope inicijator obeležavanja Dana Dunava je Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav (International Commission for Danube Protection – ICPDR), čija je misija da promoviše i koordinira održivo i integralno upravljanje vodama, uključujući i zaštitu, poboljšanje i racionalnu upotrebu voda.

Lj.Nastasijević

Foto:J.Josić-Kiki

Објављено у -Култура Објавио Ljubiša Nastasijević On:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *