GOLUBAC: Akcija čišćenja i uređenja priobalja Dunava i Golubačkog keja-izvađeno iz vode i prikupljeno oko tonu raznog smeća(FOTO).

Контакт

U Golupcu  je  u   organizaciji  Turističke organizacije održana radna akcija   u kojoj su učestvovali pored turističkih radnika  i radnici Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ kao  i  radnici angažovani na projektu   javnih radova.U akciji je učestvovalo 15 radnika koji su radili na čišćenju keja od Predškolske ustanove ..Lasta’’ do autobuske stanice.

Vađene su grane i smeće plastične flaše I  kese koje su bile u piobalnom delu reke Dunav. Čupana je trava koja je izbila iz betona. U ovoj akciji čišćenja golubačkog keja I priobalje Dunava u centru grada prikupljeno je toliko flaša, kesa,granja i drugog smeća teškog oko jednu tonu.

Organizatori i učesnici su za naš portal izjavili da ovim akcijama za koje nisu potrebna finansijska sredstva, nego samo sloga, želja i volja za lepšom i čistijom okolinom, žele da pošalju poruku, da je „očuvanje životne sredine obaveza svih nas. Naša reka Dunav mora se  čuvati i da ne treba bacati đubre u nju.

Navode i da su imali podršku JKP Golubac koje im je dalo  tehničku podršku u vidu traktora sa prikolicom a, City-caffe Golubac je svima obezbedio  kafu i kiselu vodu.

Lj.Nastasijević

Foto:TO Golubac

Објављено у -Društvo Објавио Ljubiša Nastasijević On:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *