GOLUBAC:Manastir Tumane i Golubačka tvrđava najposećenije turističke destinacije u Srbiji (FOTO).

Контакт

Golubačku tvrđavu i manastir Tumane u od prvog januara do 10.septembra ove godine posetilo je oko 250 hiljada domaćih i stranih turista. I pored sadašnje situacije zbog pojave Koronavirusa,u opštini Golubac očekuju da će se ponoviti prošlogodišnja godina kada je ovu podunavsku opštinu posetilo oko 300 hiljade domaćih I stranih turista kao I 90 stranih turističkih brodova-kruzera.

Golubačku tvrđavu je u poslednja četiri meseca, od 9. maja, kada su relaksirane mere uvedene zbog epidemije koronavirusa, do 10. septembra, obišlo 104.560 posetilaca,kažu u Društvu za razvoj turizma  ,,Tvrđava Golubački grad’’I  kako navode, od 1. januara do 10. septembra Tvrđavu je ukupno posetilo 110.757 posetilaca.

Posete su uglavnom bile individualne, jer u skladu sa merama Opštinskog štaba za vanredne situacije, Kompleks nije primao grupne posete.

Maksimalni broj posetilaca na otvorenom je ograničen na 500 posetilaca u jednom trenutku.Osim tih mera, u Kompleksu su posetioci i zaposleni obavezni da nose maske, obezbeđene su dezo barijere i vrši se obavezna dezinfekcija na ulazu u sve zatvorene prostore.

Vrši se redovna dezinfekcija svih zatvorenih prostora, a Dobrovoljno vatrogasno društvo Golubac redovno vrši dezinfekciju svih otvorenih površina u Kompleksu.

S obzirom na ograničenja usled kovida 19, Kompleks nije mogao da organizuje aktivnosti sa publikom.

Krajem septembra, ukoliko ne bude pooštravanja mera zaštite od epidemije, planiran je i početak prijema grupnih poseta,navode u Društvu za razvoj turizma ,,Tvrđava Golubački grad’’ u Golupcu.

                                                                                                                                   Lj.Nastasijević

Објављено у -Turizam Објавио Ljubiša Nastasijević On:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *