GOLUBAC:U Predškolskoj ustanovi ,,Lasta’’boravi 75 mališana u pet vaspitnih grupa(FOTO).

Чланак је застарео
Контакт

Predškolska ustanova ,,Lasta’’ u Golupcu  počela je sa radom 1. septembra u punom kapacitetu, poštujući sve mere i preporuke nadležnih institucija u sprečavanju širenja virusa Kovid-19. Ove godine u vrtić je krenulo 75 mališana u 5 vaspitnih grupa.

       -Ono što nas prati otkako smo počeli sa radom jesu mere koje ustanova sprovodi u vidu ( merenja telesne temperature pri prijemu, prolazak kroz dezobarijeru, dezinfekcija ruku, propisano rastojanje između roditelja, nošenje zaštitne opreme kako roditelja, tako i zaposlenih, obezbeđivanje zdravstvenih potvrda. Ustanova u tom pogledu nije imala većih problema, izvršena je dezinfekcija unutrašnjeg i spoljašnjeg dela prostora, svakodnevno se radi na higijeni prostora i inventara, radnih soba i zajedničkih prostorija za boravak dece,kaže direktorka Milena Đurđević.

          U toku je adaptacija dece, jer je septembar mesec adaptacije sve dece na novu sredinu.Uz pomoć roditelja koji imaju razumevanja za novonastalu situaciju, adaptacija se realizuje postepeno i u ovoj Predškolakoj ustanovi  očekuji da se  adaptacija mališana završi do   kraja ovog meseca.

       – Puno smo radili na ulaganjima u Ustanovu uz pomoć Lokalne samouprave koja uvek ima razumevanja za nas i ovim putem izražavamo zahvalnost na nesebičnoj brizi.Renovirana je kuhinja, zajedno sa vešernicom, garderobnim i sanitarnim delom u pogledu keramičarskih, stolarskih, električarskih i molerskih radova.Uporedo sa tim radovima postavljena je nova grejna mreža sa grejnim telima/radijatorima kroz ceo Objekat što će doprineti efikasnosti grejnog sistema.Polako krećemo sa našim aktivnostima koje će se realizovati u skladu sa epidemiološkom situacijom izazvanom virusom Kovid-19,dodala je Đurđević.

    Ovu preškolsku ustanovu posetio je i prvi čovek opštine Golubac dr Nebojša Mijović sa saradnicima gde se upoznao o radu ustanove u ovim novim uslovima zbog pandemije i obećao još bolju saradnju i pomoć sa ciljem da mališani i osoblje imaju sve uslove za rad i boravak u vrtiću.

U okviru projekta Evropske  Unije  iz IPA fondova Predškolska ustanova ,,Lasta’’ dobila je sredstva  namenjena predškolskim ustanovama u Republici Srbiji,za nabavku nameštaja,tehnike  I dečjih igračaka. U pitanju je akcioni dokument „Ka celoživotnom učenju“ u kome je prioritet poboljšanje uslova rada vaspitača i boravka dece u vrtićima.

Lj.Nastasijević

Објављено у -vrtć Објавио Ljubiša Nastasijević On:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *