GOLUBAC:Povodom izrečenih laži i neprofesionalnog pisanja portala ,,TPK NEWS’’ O OZLOGAŠENOJ ORGANIZACIJI ,,KOZA NOSTRA’’, Opština Golubac dostavila je medijima saopštenje za javnost!.

Контакт

Poštovani građani,

Zlonamerno, tendenciozno i uvredljivo pisanje portala “TPK News“ koji već duže vreme plasira lažne i neistinite tvrdnje , često prelazi sve granice dobrog ukusa i šteti ugledu kako lica o kojima su neistinite tvrdnje iznete, tako i samog portala. Izmišljenim tvrdnjama koje se u tekstovima portala iznose ide se za time da se na ovakav podmukao način diskredituju zaposleni u lokalnoj samoupravi, ali i njihovi članovi porodica.

                Verujemo da većina građana i sama zna da su tvrdnje portala da u Golupcu postoji ozloglašena organizacija “Koza nostra” sastavljena od lopova, tabadžija i kriminalaca u potpunosti izmišljene, sve kako bi se omalovažili članovi porodice Predsednika opštine dr Nebojše Mijovića, naročito njegovi sin i snaha.

Tvrdnja portala da je Predsednik opštine “kupio diplomu”, još jedna je od gnusnih laži koje iznošenjem u javnost nanose ogromnu štetu ugledu, kako lica kome su upućene, tako i samoj opštini Golubac. Ovo naročito, obzirom da je dobro poznato koliko je dr Nebojša Mijović stručan i koliko je učinio za izlečenje brojnih građana opštine i drugih.

Autori ovakvih tekstova, međutim, izbegavaju svaki vid odgovornosti za iznošenje ovakvih neistina i uvreda krijući se iza plašta anonimnosti i objavljujući svoje tekstove na portalu koji je registrovan van zemlje. Ovo upravo iz razloga što je javno iznošenje ovakvih neistinitih i uvredljivih tvrdnji, između ostalog, i kažnjivo zakonom. Državni organi, nadalje, i pored učestalih apela opštine, nisu reagovali na protivzakonit rad portala na adekvatan način, te je portal nastavio da objavljivanjem uvreda, laži i neistinitih afera dovodi u zabludu svoje čitaoce, pribirajući neprestano i besramno od istih novac od reklamiranja. Napominjemo da nikome ne smeta objavljivanje informacija i vesti o radu funkcionera i zaposlenih opštine, bilo dobrih ili loših, te da je neophodno da iste budu objavljivane kako bi narod bio upoznat o radu pomenutih lica. Protivimo se, međutim, širenju izmišljenih tvrdnji i uvlačenju u izmišljene afere članova nečije porodice i dece samo kako bi se, bez obzira na način i sredstvo, zaradilo od prikupljanja poseta građana portalu ili kod stanovništva izazivala politička ili kakva druga podela i funkcioneri opštine prikazali na što lošiji način.

Razumemo političke motive pomenutih napada i jasan nam je cilj radi kojih su upućeni, te ukazujemo autorima i urednicima da se njihov cilj može postići i na mnogo  uljudniji i profesionalniji način, a ne kroz kroz navođenje neistina, izmišljenih afera i jeftinih uvreda upućenih funkcionerima opštine i članovima njihovih porodica.

Ovo saopštenje, namenjeno je obaveštavanju stanovnika opštine i šireg područja, o tome da je glavni cilj tekstova objavljenih na ovom portalu da se, u nedostatku bilo kakvih realnih razloga i povoda, a u cilju političke propagande i lake zarade umanje ili ponište brojni rezultati i uspesi koje je sadašnja vlast ostvarila na čelu sa dr Nebojšom Mijovićem kao Predsednikom opštine.

Nadamo se da će se urednici i autori portala u budućnosti uzdržati od iznošenja lažnih tvrdnji, izmišljenih afera i uvreda, kako na račun funkcionera opštine i članova njihovih porodica tako i na račun svih ostalih lica, te da će urednici u budućnosti nastojati da prethodno provere istinitost informacija koje objavljuju i da će se rad samog portala u budućnosti odvijati na jedan profesionalniji i odgovorniji način.

Zamenik predsednika opštine

Marko Stojaković

Објављено у -iNFO Објавио Ljubiša Nastasijević On: