Golubac idealna destinacija za boravak i letovanje na Dunavu(FOTO).

Контакт

Golubac kao mala i nerazvijen podunavska opština svoju razvojnu šansu bazira na Dunavskom i verskom turizmu, a njeni glavni aduti su Manastir Tuman,Golubačka tvrđava, jedrenje na vodi, ekološki turizam uz pešačenje, biciklizam i planinarenje, Ovaj grad na obali Dunava predstavlja pravi prirodni rezervat, sa svojim snegotinskim  Crnim vrhom, klisurama, izvorima i vodopadima

         Za sve one koji svoj godišnji odmor žele da provedu aktivno za njih je Golubac idealna destinacija.

           -Ovaj grad na obali Dunava predstavlja pravi prirodni rezervat, sa svojim snegotinskim Crnim vrhom, klisurama, izvorima i vodopadima. Na njegovom području nalazi se i svetski poznat nacionalni park Đerdap, koji se prostire na 64.000 hektara, uz bogatu floru i faunu i obilje lekovitog bilja,kažu u Turističkoj organizaciji opštine Golubac.

          Gosti na raspolaganju imaju mnogobrojne staze za šetnju , od kojih mnoge vode do vodopada i virova, do Gvozdenih vrata sa četiri klisure i tri kotline. Usput će naići i na 15 vidikovaca, sa kojih se pružaju prelepi, panoramski pogledi. Tu su i klisura Gospođin vir i kanjon Brnjičke reke, čije se bočne stene uzdižu do 300 metara visine, sa oko 11 kilometara šetnih staza.

            -Nikako ne treba propustiti obilazak Golubačkog grada i manastira Tumane. U okolini Golupca su i mnogobrojni salaši, kao i etno postavka u naselju Dobra , sa pokućstvom iz 18. i 19. veka. U samom gradu gosti imaju sve uslove za sportove na vodi, naročito za jedrenje, jer je ovaj deo Dunava najpovoljniji za jedriličare i ima najbolje regatno polje.U prošloj godini manastir Tuman i Golubačku tvrđavu i pored pamdemije izazvane korona virusom 19 posetilo je preko 150 hiljada  domaćih i stranih turista.

             Tu su i brodići za krstarenje i jednodnevne izlete, koji se organizuju prema željama gostiju kao i sportski tereni za mali fudbal,košarku i tenis. Raznovrstan je i izbor smeštaja, počev od hotela “Golubački grad” na obali Dunava, preko soba i apartmana u privatnim kućama u Golupcu, Dobri, Vincima i Usiju, do drvenih kućica u naselju Čezava.

Veliki turistički potencijali ovog kraja su značajna destinacija kako za turiste tako i za buduće investitore.

Zato se u ovoj podunavskoj opštini radi i na izgradnji turističke infrastrukture,od kojih su nova plaža na Dunavu koja je izgrađena prošle godine,zatim izgradnja Donje  i rekonstrukcija postojeće Gornje marine kao i izgradnja  Akvoparka u Golupcu.

Lj.Nastasijević

Објављено у -Turizam Објавио Ljubiša Nastasijević On: