U Opštini Golubac podeljena autosedišta roditeljiema novorođenih beba rođenih u 2020.godini(FOTO).

Контакт

Predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović sa njegovim zamenikom Markom Stojakovićem,predsednikom Skupštine opštine Zoranom Ćirkovićem I Suzanom Pavlović iz Centra za Socijalni rad opština Veliko Gradište I Golubac,primio je  roditelje novorođenih beba u prethodnom periodu koji su ostvarili pravo na besplatna  auto sedišta koje je obezbedila  ova podunavska Opština.

Pravo na auto sedišta za bebe za protekli period od šest meseci prošle godine ostvarilo je 44 porodica Predsednik Mijović roditeljima  je čestitao rađanje beba I naglasio   da Opština Golubac nastoji da stvori uslove  kako bi zadržala mlade da ne napuštaju svoja ognjišta  i trudimo se da na svaki način obezbedimo neka  nova radna mesta koliko je to u našoj  mogućnosti.

             -Radimo više programa na pomoći roditeljima  koji imaju nove prinove,krajem prošle godine podelili smo novogodišnje paketiće I delimo autosedišta za bebe dajući tako  doprinos  da naši najmlađi sugrađani budu bezbedni u saobraćaju,rekao je dr Nebojša MIjović.

Predsednik Mijović je dodao da je u prvoj polovini prošle godine podeljeno oko 50 ,a  sada   44  autosedišta  roditeljima koji su imali prinove  do kraja 2020.godine u svojim porodicima.

            -Za bebe  koje se rode u ovoj godini  njihovim roditeljima autosedišta podelićemo u toku ove godine I nadamo se da će priraštaj biti veći.Pored ovih davanja trudićemo se da obezbedimo I neko radno mesto za mlade roditelje,ali nemojte nam zameriti ako se to ne desi odmah.Ali će u neko dogledno vreme biti posla,jer želimo da nam pomognete u razvoju naše Opštine,dodao je dr Mijović.

Predsednik Skupštine opštine  I  komisije Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine  Golubac Zoran Ćirković kaže da je Savet obezbedio određena sredstva za nabavku autosedišta   roditeljima koji su  imali prinovu u svojim porodicama I tako dajemo doprinos  na bezbednosti dece u saobraćaju.

           -Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Golubac radi na unapređenju bezbednosti svih učesnika,posebno mladih u saobraćaju,tako da  je jedan od aktivnosti  i ova podela autosedišta za bebe.Druga naša aktivnost bila je edukacija poljoprivrednika koji su najugroženiji učesnici u  saobraćaju  gde smo im podelili florescetne trake za traktiorske prikolice I trokute kako bi bili zapaženi kada se nađu kao učesnici u saobračaju,naglasio je Zoran Ćirković.

Već nekoliko godina opština Golubac pored podele autosedišta za novorođene bebe  u cilju povećanja nataliteta I na programu roditeljskog dodatka za  svaku treću I sledeću prinovu  u porodici za nezaposlene majke koje dobijaju po 25 hiljada dinara mesečno za narednih 15 godina.

Lj.Nastasijević

Širimo dalje
Објављено у -Društvo Објавио Ljubiša Nastasijević On: