Ликовна колонија, пролећне спортске игре и маскембал током маја у ПУ „Ласта“ – Голубац

Контакт

Мајске активности у ПУ „Ласта“ Голубац

        У Предшколској Установи „Ласта“ у Голупцу у току маја месеца одржано је низ различитих активности са интересантним темама које су текле по плану рада ове предшколске установе. Иако је у претходном периоду била заступљена сарадња са другим предшколским установама у виду путовања на манифестације у округу и шире, ова година због епидемије преусмерила је рад „код куће“ и тиме допринела позитивној атмосфери у самој установи.                              

       Организована је ликовна колонија где су деца имала прилике да испробају различите ликовне технике, да сликају на штафелају и открију своје скривене таленте. Како је целокупан простор вртића осмишљен да буде место окупљања свих васпитних група, деца су имала слободу да се друже, забављају и креативно изражавају стварајући тако своја уметничка дела.

Пролећне спортске игре су одржане су у дворишту вртића уз учешће свих васпитних група кроз различите полигоне, препреке и спортске игре на тему „У здравом телу, здрав дух“након чега су деца имала послужење у виду здравог стола са воћем и здравим соковима. Физичке активности доприносе у највећој мери развоју детета у сваком погледу, јер само активношћу дете развија све своје капацитете и могућности изражавања кроз покрет. Физичка активност код деце сматра се пожељном, јер навике које се стичу у детињству остају трајне, а навика кретања остаје сачувана за цео живот. Само спортом код деце можемо спречити неке појаве које се чешће јављају: лоше држање, равна стопала и др. То налаже потребу правилног васпитања у физичкој култури и стварању навика код деце за системску активност током читавог живота.

У завршници месеца одржана је највеселија и најшаренија манифестација – наш трационални маскембал претворио се у праву малу забаву, са прегршт шарених костима који су чинили дефиле уз музику и слатко послужење које је деци донело неописиву радост. У лепој атмосфери малишани су уз музику и игру показали оно што најбоље умеју – да машта може свашта.

Овако осмишљене активности доприносе целовитом развоју детета, право на учешће, на игру, на дружење, на лепе ствари које чине детињство. У наредном периоду у ПУ „Ласта“ Голубац планиране су активности и рад базиран на оваквим и сличним активностима.

Širimo dalje
Објављено у -Društvo, Obrazovanje, Predškolska ustanova, projekti, Vrtić, Zanimljivosti, Вести, Култура Објавио Aleksandar Djukić On: