Одржана манифестација Дадовање 2024 у Браничеву

This ad has expired.
Contacts:

У суботу, 6. јула 2024. године, у Браничеву је одржана традиционална манифестација посвећена рокенрол култури под називом Дадовање. Овај догађај окупио је љубитеље музике и уметности свих узраста, пружајући им незаборавно искуство.

У оквиру програма, за најмлађе је организована ликовна радионица „Сликари на дан“, коју је водила уметница Марија Мара Илић. Радионица је одржана у шумици испред фудбалског терена, где су деца имала прилику да боје гитаре и израђују маске, карактеристичне за рок музику и наступе појединих група. Радионица је трајала од 17:00 до 19:00 часова и привукла је велики број малишана.


У вечерњим сатима, од 20:00, на фудбалском терену одржан је музички програм који је привукао бројне љубитеље рок музике. Програм су отворили локални бендови ДНО, РЕВОЛТНИ ПЕРОН и ТРЕЋЕ СТАЊЕ, док је главни гост вечери била група НЕВРЕМЕ. Распоред наступа био је следећи:

  • ДНО: 20:00-21:00
  • РЕВОЛТНИ ПЕРОН: 21:00-22:00
  • НЕВРЕМЕ: 22:00-00:30
  • ТРЕЋЕ СТАЊЕ (афтер)

Манифестација је почела већ у петак, 5. јула, када је у Пантиној кафани одржан Браничевски паб квиз. Квизомани су се окупили да провере своје знање из области музике и добро се забаве.


Музичка сцена у Браничеву има дугу историју, која датира још од времена када су прве плоче и музички инструменти стигли у ово место. Почетком седамдесетих, тзв. вокално-инструментални састави почели су да свирају тврд звук на омладинским игранкама. Тако је и група ДАД, названа по почетним словима својих оснивача – Драгомир Радовановић (Гале), Андра Костић (Баджа) и Душан Јевремовић (Кемба) – обележила младост генерација Браничеваца и Браничевки рођених у шестој и седмој деценији XX века.

Дадовање 2024 у Браничеву још једном је доказало своју вредност као догађај који окупља заједницу и слави рокенрол културу кроз разноврстан и забаван програм за све генерације.



Извори:
РТВ Млава и САТ ТВ

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: