Екипа из Великог Градишта победник 7. Печког котлића одржаног у Браничеву

This ad has expired.
Contacts:

Овогодишњи традиционални седми по реду ,,Печки котлић’’ који је одржан протеклог викенда у печком насељу Браничево, у општини Голубац, окупио је многобројне кулинаре и мајсторе гулаша и 32 екипе са подручја општина Голубац, Велико Градишта и других места из општина Браничевског и Подунавског округа. Једна лепа идеја реализована је добром посетом и учешћем заљубљеника у тајне кувања чувеног ловачког гулаша. У 32 котлића скувано је око пола тоне овог специјалитета.

У Месној заједници Браничево задовољни су учешћем и посетом такмичара и мештана. Заменик председника Месне заједнице Браничево и члан организационог одбора ове манифестације, Златан Животић, каже да се дуго размишљало о овој манифестацији јер у насељу има доста ловаца, ту је и река Пек, па је одлучено да се одржи Печки котлић, који је постао традиционалан и који траје већ седму годину.

По оцени петочланог жирија на челу са председником Драганом Фуруновићем, победник седмог ,,Печког котлића’’ је екипа из Великог Градишта, друго место заузела је екипа Милана Стојковића из Средњева, а треће екипа Драгослава Ићитовића из Браничева. Њима су организатори уручили пехаре и награде. Екипа Милана Стојковића из Средњева, која је освојила друго место, редован је учесник Печког котлића, а учествује и на многобројним кулинарским манифестацијама које се одржавају у разним местима у Србији. Стојковић каже да је у гулаш ставио месо од срне и дивљег зеца као и своје домаће месне сушене производе. Трећепласирана екипа Драгослава Ићитовића из Браничева одбранила је ово место освојено пре три године. Ићитовић каже да су у котлићу имали само две врсте меса и да се морали више ангажовати како би гулаш био бољи по квалитету, али је важно учествовати и дружити се.

Већина кулинара из екипа трудила се да скувају квалитетан гулаш који ће имати добар укус, изглед, густину и боју, како би привукао пажњу петочланом жирију да њихов гулаш има добру оцену и буде победнички. Међутим, било је и оних који су овде дошли ради дружења и доброг провода. Ни тропска температура од преко 39 степени, као ни ватра испод котлића у којима се кувао гулаш, нису стварали проблеме код учесника који су освежење потражили у хладном пиву, соковима и води. Ову седму по реду кулинарску манифестацију организовала је Месна заједница Браничево у сарадњи са Туристичком организацијом и Народном библиотеком ,,Вељко Дугошевић’’, уз подршку општине Голубац.

Извор: САТ ТВ

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: