Екипа „Апартмани Порто Pool and bar“ из Голупца победник 55. турнира у малом фудбалу

This ad has expired.
Contacts:

Победом над екипом Фудбалског клуба „Сираково“ од 4:1, фудбалери из екипе „Апартмани Порто Пул и Бар“ из Голупца победници су овогодишњег традиционалног 55. фудбалског турнира у малом фудбалу који је синоћ завршен у Голупцу. Учестовало је 12 сениорских и 5 омладинских екипа, организатори турнира су Фудбалски клуб „Ђердап“ и Фудбалски савез општине, а под покровитељством општине Голубац.

У протеклих 15 дана трајања турнира на Стадиону малих спортова у Голупцу утакмице је пратило око 20.000 љубитеља малог фудбала, а ову финалну око 1.500 гледалаца. Екипа „Апартмани Порто Пул и Бар“ из Голупца показала се међу 12 екипа као најбоља и тако освојила награду вредну 200.000 динара.

Победничким екипама из две категорије награде, пехаре и медаље уручио је Марко Стојаковић, заменик председника општине Голубац, који је рекао да ова подунавска општина значајна средства из буџета издаваја и за развој спорта као и изградњу спортских терена у Голупцу и у осталим насељима, а све то у циљу развоја спортског туризма.

-Могу слободно рећи да је турнир протекао у фер и спортском надметању свих екипа, једино чиме нисмо задовољни је мали број екипа које су учествовале на овом турниру. Надам се да ће наредне године их бити много више и да су наши грађани задовољни овим спортским догађајем где су спортисти показали шта знају и умеју и приказали добар фудбал, изјавио је Марко Стојаковић.

Он је, како је рекао, одрастао играјући фудбал у пионирској, а касније и у сениорској екипи Ђердапа и гледао утакмице на овом турниру. Поред Голупца, на подручју општине одржавају се меморијални турнири у Баричу, Брњици и Миљевићу.

Циљ нас организатора је да овај турнир омасовимо и створимо услове да вратимо онај број екипа које су раније биле учеснице, а таквих је било преко 30, па и више.

У јуниорској конкуренцији победник је екипа „Омладинци“, друго место освојили су „Специјалци“, док је треће место освојила комбинована екипа Раброво-Клење.

За најбољег голмана турнира проглашен је Стефан Радивојевић из екипе „Старице“ из Мајданпека, најбољи стрелац је Никола Пајић из екипе ДК „Сираково“, док је титулу најбољег играча овог турнира понео играч из екипе „Апартмани Порто Пул и Бар“ из Голупца, Никола Јелић.

Извор: САТ ТВ

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: