Отварање Сајма Дунава у Голупцу

This ad has expired.
Contacts:

Голубац је протеклог викенда био домаћин 16. Сајам Дунава који је трајао од 26. до 28. јула 2024. године. Овај догађај постао је симбол летње сезоне у Голупцу и окупио бројне посетиоце из земље и иностранства. На више локација представљене су вредности и културна баштина Голупца, а програм је био разноврстан и намењен различитим узрастима и интересовањима.

У петак је манифестација отворена демонстрацијом и такмичењем у једрењу.



Етно двориште је било домаћин продајне изложбе рукотворина, хране и пића.



Народна библиотека ,,Вељко Дугошевић“ организовала је „Змајево село“ која је била оаза за мале и велике креативце, где су се одржавале ликовне радионице са Маријом Илић. Место одржавања било је двориште Народне библиотеке.



Док је у Галерији модерне уметности отворена изложба „На лепом плавом Дунаву“ поводом великог јубилеја – 100 година радија у Србији, аутора Миодрага Глигорића, уз помоћ и подршку Радио Београда, ПТТ Музеја и Музеја науке и технике. Ову изложбу чине домаћи детекторски пријемници, радио-апарати, издавачка делатност, делови, грамофонске плоче и музика из периода између два светска рата.



Вечерњи програм обухватио је концерт бенда „Револтни перон“ и свечано отварање фестивала уз концерт бенда „Бајага и инструктори“ на спортском центру у Голупцу.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: