Вече духовне музике у Голупцу

This ad has expired.
Contacts:

У суботу је на Дунавској тераси, код парка у Голупцу, одржано вече духовне музике. Посетиоци су имали прилику да уживају у музичком програму који је извео Мешовити хор Центра за културу Пожаревац.

Организатор овог догађаја била је Туристичка организација Голубац, која је својом иницијативом донела нову димензију културног живота општине Голубац.

Мешовити хор Центра за културу Пожаревац приредио је наступ, док је свештеник Мирослав Милошевић у свом уводном говору поздравио присутне и пренео благослов митрополита, епископа браничевског, Игнатија. Он је истакао и да је Сабор духовности у Голупцу од изузетног значаја за локалну заједницу и поручио: „Нема бољег и погоднијег места за духовно саборовање од града Голупца, који је благословен близином манастира Тумане и црквом Св. Николе.“

Он је подсетио и на духовно богатство Голупца, посебно наглашавајући значај манастира Тумане, који се често назива Ђердапски Острог, и цркве Св. Николе, која сада чува 36 честица моштију светитеља Божијих и честицу часног крста са Голготе.

„Света дужност свих нас је да чувамо и негујемо православне духовне вредности. Само у заједништву и саборности можемо градити нашу будућност,“ поручио је Мирослав, позивајући све на духовно јединство и љубав.


Манифестација је успешно обогатила културни живот Голупца, и верујемо да ће се одржавати и у наредним годинама.




Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: