Велика Госпојина: Традиционални вашар у Голупцу

This ad has expired.
Contacts:

Голубачки вашар познат је по својој дугој традицији и веселој атмосфери.
28. август представља један од најзначајнијих хришћанских празника. Ова светковина уједно оживљава Голубац, претварајући га у центар дружења и забаве, где посетиоци и локални житељи уживају у богатству вашарских штандова, занатских производа и музици.



Велика Госпојина обележава и почетак међудневнице – времена између овог празника и Мале Госпојине, 21. септембра, које је идеално за брање плодова и лековитих биљака. Верује се да извори у овом периоду имају посебне лековите моћи, благотворне за здравље.



Голубачки Великогоспојински вашар има дугу историју, која сеже до друге половине 19. века, када је Голубац добио статус варошице. Првобитно се одржавао на месту данашњег Једриличарског клуба, а након тога у Парлозима, након потапања старе обале приликом изградње ХЕ Ђердап. Овај вашар је одувек био место размене производа и робе, чиме се до данас одржала његова комерцијална функција.



Велика Госпојина у Голупцу обећава незабораван доживљај за све генерације, спајајући традицију, културу и забаву у једном догађају.

Не пропустите прилику да посетите Голубац.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: