НОВА ШАНСА ЗА МЛАДЕ: У ТОКУ ЈЕ ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОГРАМА ,,МОЈА ПРВА ПЛАТА“

Контакт

Канцеларија за младе општине Голубац и Министарство омладине и спорта – Сектор за омладину, позива младе са територије општине Голубац да, у складу са Јавним позивом НСЗ (Национална служба за запошљавање) – Уредба о програму подстицања запошљавања младих „Моја прва платаˮ, конкуришу и остваре могућност за своје прво запослење.

Јавни позив доступан је на сајту Националне службе за запошљавање (www.nsz.gov.rs) и сајту Моја прва плата (www.mojaprvaplata.gov.rs).

Током трајања програма Национална служба за запошљавање исплаћује новчану накнаду у износу од 22.000 динара младима са средњим образовањем, односно 26.000 динара младима са високим образовањем, на месечном нивоу, и уплаћује допринос за случај повреде на раду и професионалне болести, за младе укључене у овај програм.

Овим програмом даје се могућност младима који немају  радно искуство да обаве праксу на конкретним пословима код послодавца,  у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад и на тај начин повећају своје могућности за запошљавање.

Позивамо младе који су незапослени и који испуњавају услове из позива да се пријаве за учешће у програму. Пријављивање је почело 01.10.2021. и трајаће до 31.10.2021. године и могуће је искључиво преко сајта   www.mojaprvaplata.gov.rs.

Молимо све заинтересоване младе да своју заинтересованост за учешће искажу и Министарству омладине и спорта на мејл radovan.ignjatovic@mos.gov.rs до 17. 10. како би им били достављени додатни материјали о програму и активностима које се спроводе док траје пријављивање.

Širimo dalje
Објављено у -Događaj, donacija, Društvo, Ekonomija, iNFO, Obrazovanje, Politika, projekti, Вести Објавио Aleksandar Djukić On:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2  +  7  =