Отварање изложбе САНДРЕ НИНИЋ – РЕЦИК(О)ЛАЖЕ

This ad has expired.
Contacts:

У уторак, 10. септембра, са почетком у 19 часова, у Галерији модерне уметности у Голупцу биће отворена изложба „Рецик(о)лаже“ ауторке Сандре Нинић.

Ова серија колажа има за циљ да ангажује посматраче на дубоком нивоу, подстичући интроспекцију, емпатију и критичко размишљање о људској несвесности према свету у којем живимо. Свака слика представља визуелни наратив, који се развија кроз јединствени процес колажа. Колаж као метафора осликава различите аспекте нашег идентитета и истражује сложеност самоспознаје. Инсталације могу бити визуелни прикази личних наратива и емотивних путовања.

Циљ изложбе је стварање снажне визуелне поруке која подстиче размишљање и отвара дијалог. Преноси се порука о негативном утицају који имамо на планету и хитности предузимања мера за промену понашања у вези са употребом пластике и управљањем отпадом. Забавни, шарени и колористички богати прикази на креативан начин подстичу подизање свести и промовишу радикалне промене.

Сандра Нинић је дипломирала на основним студијама и завршила мастер на Факултету примењених уметности, на смеру Примењено сликарство под менторством Мирослава Лазовића. Члан је „Клуба ликовних уметника Рашка” од 2005. године, а члан УЛУС-а од 2021. године.

До сада је излагала на многим самосталним и групним изложбама, као и на ликовним колонијама широм Србије.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: