Активности НБ Голубац: Књижевно вече, Најава трибине, Рецитатори …

This ad has expired.
Contacts:

Књижевно вече Јоване Дишић

У уторак 28. марта одржало се још једно књижевно вече у режији Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“ из Голупца. Гост је овога пута била Јована Дишић, ауторка која живи и ради у нашем комшилуку – Кучеву. У питању је била промоција њеног романа првенца под називом „Вакуум“. Вече је протекло уз разговор о самом роману,њеним првим корацима у писању, као и о пројектима на којима је Јована сарађивала са нашом библиотеком.

Трибина „Гојазност – болест 21. века“ вечерас у Народној библитеци

За крај богатог мартовског програма очекује вас трибина о врло важној теми – „Гојазност – болест 21. века“. Трибина коју ће водити др Иван Миленковић, одржаће се 30. марта са почетком од 18 часова у нашој библиотеци.

Одржана општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“

У среду 29. марта одржало се општинско такмичење рецитатора смотре „Песниче народа мог“ које традиционално сваке године организује Народна библиотека „Вељко Дугошевић“ из Голупца.
Резултати су следећи:
Млађа група: 1) Лена Јакимов , 2) Александра Стојиловић , 3) Анђела Пајкић
Средња група: 1) Огњен Јосић , 2) Антониа Ирис Глишић , 3) Јована Живојиновић
Комисију су чинили Ненад Гоја Михајловић – професор историје, редитељ, глумац , Маријола Момчиловић – библиотекар и Игор Мишуровић – професор српског језика и књижевности.


Хвала свим учесницима, учитељима, наставницима и комисији што су били део ове значајне смотре а победницима желимо све најбоље у наставку такмичења у вишем рангу.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: