Архитектонски факултет организовао 4-5. новембра 2022. другу DANUrB+ регионалну конференцију стејкхолдера у Голупцу

This ad has expired.
Contacts:

Последња регионална конференција за стејкхолдере пројекта DANUrB+ у средњем Подунављу одржана је у Голупцу 4-5. новембра 2022. године, у организацији тимова Архитектонског факултета и Општине Голубац. Главни део конференције су била заседања на којима су стејкхолдери и партнери из Западне Румуније, Хрватске и Србије представили своје организације, визију развоја и потенцијале за сарадњу на регионалном нивоу.

Засебно су представљене активности око DANUrB+ атласа, техничког пројекта и школских програма у Голупцу. Поред заседања, сви учесници су имали обилазак српског дела Ђердапске клисуре, уз културне посете Голубачкој тврђави и Археолошком парку и музеју „Лепенски вир”.

На конференцији су испред Архитектонског факултета учествовали: проф. Александра Ђукић, која је отворила конференцију и дала уводну презентацију о DANUrB+ пројекту, доц. Ивица Николић, који је представио технички пројекат за Голубац, Светлана Толић, финансијски менаџер пројекта, ас. Јелена Марић, која је са колегом са Архитектонског факултета у Темишвару водила заседања стејкхолдера, ас. Александар Грујичић, који је представио искуства са радионица са децом у Голупцу и ас. Бранислав Антонић, који је представио активности око DANUrB+ атласа.

Локални организатор је била Туристичка организација Голубац као придружени партнер Архитектонског факултета на пројекту, уз велику подршку Народне библиотеке у Голупцу. 

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: