„ЗА“ НА РЕФЕРЕНДУМУ ЈЕ ПУТ ЗА НАПРЕДАК СРБИЈЕ

This ad has expired.
Contacts:

Референдум о промени Устава биће одржан у недељу, 16. јануара и он нам је врло важан дан. На референдуму је питање да ли смо за промену Устава у области правосуђа и само и искључиво у области правосуђа. На тај начин се гарантује да политика не утиче на судство и да смо пред лицем правде сви једнаки.  Одговорност би у том случају била на судству и тужилаштву, а она са собом повлачи и већу ефикасност. Промене Устава се односе на јачање владавине права. У овом тренутку судије се бирају од стране скупштине.  Уколико грађани гласају за промену Устава, судије ће се бирати од стране Високог савета судства где од 11 чланова (од којих 6 бирају саме судије, 4 истакнута правника) које бира Народна скупштина тако да није потпуно Високи савет судства одвојен од Народне скупштине и недодирљиви и пети члан је председник Врховног касационог суда“, рекла је Брнабић.

Ово је први пут да се Устав у Србији мења, уз консултације са Венецијанском комисијом што је важно за европске интеграције, али је најважније какво судство имамо за нас. Уколико референдум прође, ми ћемо бити још стабилнија држава. Зато је важно изаћи у недељу на референдум и гласати ЗА!

То је прави потез, значиће да смо сви једнаки пред судовима, а да судови сносе већу одговорност и тако ће бити бржи и  ефикаснији. 

Овим променама можемо добити нове инвестиције и отварање нових поглавља.  Европски пут је најважнији за нас. Уколико  референдум не прође, то ће се одразити и на наш европски пут. Због тога људи треба да изађу на референдум и да гласају „за“ јер је то пут за напредак Србије!

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Aleksandar Djukic On: