JOŠ JEDAN ISTORIJSKI DAN ZA OPŠTINU GOLUBAC – POKRENUTA INICIJATIVA O BRATIMLJENJU OPŠTINE KORONINI (RUMUNIJA) I OPŠTINE GOLUBAC (SRBIJA)

This ad has expired.
Contacts:

🔹️ Predsednik Opštine Golubac dr Nebojša Mijović i predsednik Opštine Koronini u Rumuniji, Ilija Boboesku su danas u Golupcu popisali dokument kojim je pokrenuta inicijativa o bratimljenju ove dve opštine, sa dve strane Dunava.

ISTORIJSKI TRENUTAK – POTPISIVANJE INICIJATIVE O POBRATIMLJENJU
Predsednik opštine Golubac – dr Nebojša Mijović

🔹️ Pored zajedničkih projekata ove dve opštine spajaju snažna prijateljstva među ljudima. Izuzetne dobrosusetske odnose dve opštine neguju deset godina unazad, a želje su obe strane da se u narednom periodu radi na unapređenju saradnje u oblasti privrede, sporta, kulture i turizma.

🔹️ Sastanku su prisustvovali i predsednik SO Golubac Zoran Ćirković, direktor OŠ “Veljko Dugošević” iz Braničeva Dragan Furunović, zamenik predsednika opštine, kao i sekretar Opštine Koronini.

Predsednik SO Golubac – Zoran Ćirković

Kao što se može videti na poslednjoj fotografiji, zid u kabinetu predsednika opštine Golubac, dr Nebojše Mijovića, je ukrašen sa umetničkim slikama koje prikazuju Golubačku tvrđavu i Zamak u Žužemberku (naša pobratimljena opština iz Republike Slovenije.

Uskoro će zid u kabinetu biti ukrašen i umetničkom slikom koja će prikazivati Tvrđavu Laslovar, koja se nalazi na teritoriji opštine Coronini.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: