КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ СЕОСКЕ КУЋЕ СА ОКУЋНИЦОМ НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА 2024. ГОДИНУ

This ad has expired.
Contacts:


Министарство за бригу о селу Владе Републике Србије расписало је Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом у Србији у вредности од 1,2 милиона динара.

„Биће то рекордна година са 3.000 усељених сеоских кућа и близу 15.000 људи. Ово је прави начин за муњевиту промену демографске слике појединих крајева Србије“, изјавио је министар Милан Кркобабић, поводом данашњег расписивања јавних конкурса за три програма које ће Министарство за бригу о селу спроводити током ове године и додао „Ребалансом ће бити издвојена додатна знатно већа средства. Убрзо стартује и програм намењен житељима села који реше да покрену или прошире сопствене најразличитије послове. За то могу да рачунају на помоћ у износу до 10.000 евра. За пограничне делове Србије та средства ће бити и већа. Србија мора да ради и ни један њен део не сме да остане празан“.

Рок за пријављивање за сеоске куће са окућницом отворен до утрошка буџетских средстава, а најкасније до 1. новембра 2024. године.

Право учешћа на јавном конкурсу за сеоске куће са окућницом имају пунолетни, држављани Србије, појединци, самохрани родитељи и  парови, млађи од 45 година. Подносилац пријаве самостално проналази кућу са окућницом и обраћа се локалној самоуправи на чијој територији се кућа налази, у сарадњи са којом завршава неопходну процедуру. И овога пута максимална сума која ће се одобравати по пријави је 1,2 милиона динара. Интересовање за овај програм је од самог почетка изузетно, дневно стиже око 15 пријава, па се ове године очекује око 3.000 захтева.

Претходне три године усељено је 2.650 кућа у селима широм Србије, чиме је кров над главом стекло 10.000 људи, док је у општини Голубац кућа на селу додељена једној породици.

Детаљи конкурса доступни су на сајту Министарство за бригу о селу Републике Србије, који је приложен у линку: https://www.mbs.gov.rs/konkursi.php


Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: