„Kreativne industrije“ na teritoriji opštine Golubac

This ad has expired.
Contacts:

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ doneo je odluku o dodeli 200.000 evra bespovratnih sredstava iz predpristupnih IPA fondova Evropske unije za projekte namenjene za podsticanje kreativnih i inovativnih ideja u turizmu i promociji kulturnog nasleđa. Bespovratna finansijska sredstva je dobilo 12 podnosilaca prijava na konkurs.

Ovaj Javni poziv je bio namenjen svima koji nastoje da na kreativan i inovativan način unaprede prezentaciju kulturno-istorijskog nasleđa, učine atraktivnijom promociju svojih opština ili oplemene turističku ponudu i proizvode. Pozivom je bilo obuhvaćeno devet jedinica lokalnih samouprava: Smederevo, Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin, Zaječar i Topola. Svi dobitnici će biti kontaktirani kako bi bili informisani o daljim koracima i procedurama vezanim za realizaciju njihovih projekata.

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ podržava razvoj turizma i promociju kulturnog nasleđa, sa ciljem podsticaja ekonomskog razvoja regiona i stvaranju novih poslovnih perspektiva, posebno u ruralnim sredinama. Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačka organizaciju za međunarodnu saradnju GIZ.

U ime naše opštine aplikaciju je pripremila Narodna biblioteka „Veljko Dugošević“ iz Golupca u saradnji sa Turističkom organizacijom Golubac i odobrena su sredstva u iznosu od 19.120 evra za realizaciju aktivnosti tokom sprovođenja Projekta„Mythical and fantastic creatures of Golubac“

JP „Tvrđava Golubački grad“ je takođe aplicirala na pomenutom Konkursu i odobrena su sredstva oko 20.000 evra za relizaciju Projekta „Creative development of a special artistic series of souvenirs
thematically linked to the Golubac Fortress“

Čestitamo !

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Aleksandar Djukic On: