„ЛАСТИНИ ЕКОЛОЗИ У АКЦИЈИ“ ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЕКО-НЕДЕЉЕ У ПУ „ЛАСТА“ ГОЛУБАЦ

This ad has expired.
Contacts:

         У Предшколској установи „Ласта“ Голубац, сада већ традиционално обележава се „Еко-недеља“ у периоду од 26.04.-29.04.2022. године са активностима које су подређене природи и екологији. На едукован и својствен начин деци је приближен значај очувања животне средине и планете Земље – једине које имамо.

„МАМА И ТАТА, ПОДРШКА К’О ВРАТА“

Еко недеља почела је у сарадњи са родитељима на тему: „Мама и тата, подршка к’о врата“, који су се одазвали позиву и својим трудом и залагањем помогли нам на изради дечијих играчака за двориште од рециклираног материјала (сензорне и манипулативне табле, еко баште..).

АКЦИЈА „ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП“

У току целе годнине, а посебно у оквиру еко-недеље одлучили смо да будемо хумани и одговорни сакупљајући пластичне чепове за акцију „Чеп за хендикеп“, чији је партнер Установа у заједничкој сарадњи са децом и родитељима. За четвртак су планиране еко-радионице у градском парку (у зависнсти од временских услова), док је за петак планирана позоришна предства са темом екологије.

ЕКОЛОШКИ БОНТОН

Ако се само на тренутак сетимо колико је важно чувати животну средину и сваког дана поштовати Еколошки бонтон, учинићемо да ова планета буде чиста и здрава како за ове, тако и за неке будуће генерације. Са циљем да код деце развијемо праве вредности, како да чувају себе и друге у програм смо укључили све актере (децу, васпитаче, родитеље, локалну заједницу, пријатеље наше Установе..) који су нам помогли у обезбеђивању еко средстава за уређење места у коме живимо, растемо, играмо се и учимо.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: