Мајски сајам цвећа отворио овогодишњу туристичку сезону у општини Голубац

This ad has expired.
Contacts:

По угледу на друге суседне општине и Голубац има свој фестивал цвећа. У овом граду на Дунаву одржан је седми по реду мајски фестивал цвећа који је уједно отворио и овогодишњу туристичку сезону на коме је своје производе изложило 27 произвођача из Голупца и других места из општина Браничевског и Подунавског округа и Србије.

Поред цвећара на фестивалу било је и произвођача ручних радова, саксија, сувенира и других занатских производа. Њих су посетили заменик председника општине Марко Стојаковић, председник СО Голубац Александар Ђукић и вд директора Туристичке организације Жељка Миленковић који су разговарали са излагачима и поделили им захвалнице за учешће на сајму, а произвођачима који су имали три најлепша цветна штанда подели су и вредне награде.

-На реконструисаном градском тргу седми по реду Сајам цвећа отворио је овогодишњу туристичку сезону у нашој општини и у припреми смо богатог програма културног лета за ову 2024. годину. У овом месецу мају имали смо и имаћемо неколико дешавања, већ 18. маја у Браничеву одржава се традиционални Фестивал фолклора који има и међународни карактер. За време првомајских и ускршњих празника у Голупцу је била посета гостију толика да није било ни једног слободног места у апартманима и хотелу у Голупцу. Туристички бродић ,,Голубица“ почео је своју пловидбу Дунавом, а туристички возић вожњу путника од Голупца до насеља Винци, истиче вд директора Туристичке организације Жељка Миленковић.

Произвођач цвећа Јелена Јовановић из Осипаонице код Смедерева која је по оцени стручног жирија имала је најлпши цветни штанд цвећарском производњом бави већ дуго година и редован посетилац пијаца и оваквих манифестација на којима продаје разно собно и баштенско цвеће. Овде је у Голупцу већ други пут и захвална је општини Голубац на овој награди.

-Напорно је, али донекле се мало и исплати. Имам у својих пет пластеника од 10-15 врста цвећа, задовољна сам продајом овде Голупцу и могу да похвалим организаторе овог фестивала. Нека само тако наставе и у будуће где сам се уверила доласком другу годину за редом на овај сајам цвећа, каже Јелена Јовановић

Иван Маричић из Кусића, општина Велико Градиште од организатора добио је другу награду за цветни штанд и како каже његова породица бави се производњом цвећа три деценије. Али и у овој производњи има много проблема, па поједине породице из мојег села престају да гаје цвеће и окрећу се некој рентабилнијом производњи.

За произвођаче цвећа и посетиоце традиционалног седмог по реду Сајма цвећа у Голупцу малишани Предшколске установе ,,Ласта“ из овог града на Дунаву приредили су маскембал и тако прошетали новим Голубачким тргом поздрављени од учесника и суграђана.

Организатор је Туристичка организација, а покровитељ је општина Голубац.

Извор: САТ ТВ
Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: