НАША ДЕЦА ОБЕЛЕЖАВАЈУ СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ – 16.ОКТОБАР

This ad has expired.
Contacts:

НЕДЕЉА ЗДРАВЕ ХРАНЕ

У ПУ „ЛАСТА“ ГОЛУБАЦ

          Поводом 16. октобра, Светског дана здраве хране, у Предшколској установи „Ласта“ Голубац, реализована је недеља под називом „Недеља здраве хране“, у пероду од 10. – 14. октобра 2022. године.

         Као и предходних година и ове године Недеља здраве хране била је посвећена здравој исхрани, и то првенствено развијању свести код деце, о томе шта је здрава храна и колико је она важна за људско здравље.

        Циљ и значај правилне исхране има адекватну замену за највећи део породичне исхране, односно одређује и обезбеђује детету све потребне нутриенсе за време боравка у предшколској установи.

       Здрава храна, правилна и уравнотежена исхрана су један од најважнијих чинилаца здравог и правилног развоја детета.

Здраве навике у исхрани се стичу још у најранијем детињству, а поред родитеља и породице највећи утицај приликом успостављања правилне исхране има предшколска установа.

За нашу децу сваки оброк представља нови доживљај, искушавање као и прилику за развијање, јачање самосталности и социјализацију.

Комбинацијом различитих врста намирница уз физичку активност добриносимо правилном развоју сваког детета.

Различитим активностима кроз игру, радионице и посете представника Дома здравља Голубац приближили смо деци значај правилне исхране, како и на који начин можемо успоставити здраве навике код деце.

rbt

      Светски дан хране један је од најважнијих датума у Календару јавног здравља. Обележава се већ три деценије, у преко 150 земаља света.

За датум његовог обележавања, 16. октобар, симболично је узет дан када је основана Светска организација за храну и пољопривреду (Food and Agriculture Organisation – FAO).

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: