Почетак радова на изградњи брзе саобраћајнице до Голупца

This ad has expired.
Contacts:

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ :

„Oво је једна од оних ствари које суштински мењају живот људи у Браничевском округу.

Почињемо да градимо Дунавски коридор и не мислимо овде да станемо!“

Председник Србије, Александар Вучић, је отворио градилиште – брза саобраћајница до Голупца постаје стварност

Вучић је у разговору са кинеским извођачима казао да ће прва деоница бити завршена до краја 2023. године.

Истакао је да ће брза саобраћајница бити важна за повезивање тог дела земље са Београдом и другим градовима.

Такође, навео је да ће се та брза саобраћајница надовезати на Дунавску магистралу, где се већ ради обнова. До краја ове године биће завршена обнова дела Дунавске магистрале од Kладова до Доњег Милановца, а до јуна друга деоница од Доњег Милановца до Голупца.

Вучић је позвао извођаче да убрзају те радове и ако могу заврше обнову Дунавске магистрале и пре јуна.

Kаже да је проблем што тренутно нема слободних радника у нашој земљи колико се гради и да, на пример, на градњи Моравског коридора, ради око 1.000 Турака и Индијаца.

Председник је навео да ће се радити и брза саобраћајница до Брзе Паланке, а касније и одатле до Kладова и Неготинa.

Вучић је у разговору са представницима компаније „Shandong Hi-Speed Group“, која је главни извођач на брзој саобраћајници од Пожaревца до Голупца сазнао да ће у том кинеском граду Србин бити тренер локалног кошаркашког клуба.

Председник је рекао да је то добра одлука и у шали додао да та компанија мора да нам уради бесплатно један локални пут у дужини од два километра у том делу земље, пошто ће добити доброг кошаркашког тренера, а директор кинеске компаније је на то пристао.Председник Србије Александар Вучић у Пожаревцу.Извор: Taнјуг
Та компанија, такође, гради ауто-пут од Лајковца до Ваљева (Иверка), а Вучић је најавио да ће доћи у септембру следеће године са представницима „Shandong Hi-Speed Group“ да отвори ауто-пут.

Брза саобраћајница је дуга 67 километара, а пројекат је вредан 337 милиона евра.

Уговор је потписан с кинеском компанијом „Shandong Hi-Speed Group“ и предвиђено је да се радови заврше за две године, односно до новембра 2024. године.

Брза саобраћајница ће имати по две саобраћајне траке у оба смера, ширине по 3,5 метра.

Такође, биће изграђено више од 20 мостова и надвожњака, укључујући нови мост преко Велике Мораве.

Планирана је изградња 24 петље и раскрснице са локалним путевима.

Траса брзе саобраћајнице почиње код Петље Пожаревац на ауто-путу Београд – Ниш, а завршава се на улазу у Голубац и наставља се на постојећу Дунавску магистралу која иде ка Kладову.

Брза саобраћајница Пожаревац-Голубац за живот Браничевског округа

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће брза саобраћајница од Пожаревца до Голупца омогућити живот Браничевском округу, привлачење великих инвеститора, као и развој туризма и повратак наших људи из дијаспоре у тај део земље.

Вучић је обраћајући се на почетку радова на изградњи брзе саобраћајнице казао да је то један од најважнијих догађаја за Браничевски округ и једна од ствари које суштински мењају живот тих људи.

Председник је напоменуо да је Браничевски округ по површини један од највећих и по природи један од најлепших у земљи, као и да му држава деценијама уназад није довољно поклањала пажње, односно Пожаревцу и свим другим околним местима.

Захвалио је кинеским пријатељима, председнику Си Ђинпингу на партнерству и кинеској „Shandong Hi-Speed“ групи што је понудила убедљиво најбољу цену за тај посао.

Вучић је подсетио да је та компанија већ радила и сада је ангажована на путарским пројектима у Србији и да веома квалитетно изводи радове.

Изразио је очекивање да ће пуно домаћих и страних туриста посетити Велико Градиште, Голубац и друга места у том делу Србије, када буду изграђене брзе саобраћајнице и локални путеви.

Kаже да ће до краја године бити обновљена Дунавска магистрала од Kладова до Доњег Милановца, а до маја или јуна и од Доњег Милановца до Голупца.

Председник општине Голубац, др Небојша Мијовић, је искористио прилику и подсетио председника Вучића на потребу суфинансирања неколико капиталних пројеката који ће, уз све до сада изграђено, додатно ојачати позицију општине Голубац, као једну од ТОП 10 ТУРИСТИЧКИХ ДЕСТИНАЦИЈА У СРБИЈИ.

„Kада урадимо и марину у Голупцу и друге инфраструктурне пројекте и ако будемо могли да повежемо и Рамску тврђаву и Сребрено језеро, много више људи ће долазити, а то ће значити и много веће приходе“, рекао је Вучић.

Додао је да ће се радити и пројекти за водовод и канализацију, али и сеоски путеви, да би грађани могли да остану на својим огњиштима.

Вучић је рекао да ће видети да држава плати кинеској компанији да она то уради, пошто тренутно немамо слободних капацитета због великог броја пројеката у Србији и да се уз уговор о брзој саобраћајници потпише анекс уговора са „Shandong Hi-Speed“ групом.

„Ово је од огромног значаја за опстанак источне Србије и да позовемо наше људе из Аустрије, Швајцарске, Италије, Немачке… да размишљају о повратку и виде шта могу да ураде за отаџбину и инвестирају овде новац који су стекли у иностранству“, навео је Вучић.

Нагласио је да ће тај прелепи део Србије бити доступнији свима.

Још једном је захвалио кинеској компанији што је дала добру понуду за брзу саобраћајницу од Пожаревца до Голупца.

„Данас поново да тражимо некога, ни за 100 милиона већу цену не би могли да нађемо понуђача. Ово вам је залог за много нових послова за које сам сигуран да ћете добити у нашој земљи“, поручио је председник.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On:

Оставите одговор