Посета министра за бригу о селу Милана Кркобабића Голупцу

This ad has expired.
Contacts:

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић је заједно са председником Академијског одбора за село САНУ академиком Драганом Шкорићем обишао општину Голубац.

Посета је започета састанком са председником општине др Небојшом Мијовићем и руководством општине, а теме састанка су биле задругарство и туристички потенцијали општине.

Мијовић је захвалио министру на програмима за ревитализацију села које Министарство за бригу о селу реализује и на чијим конкурсима је ова општина добила значајна средства, захваљујући којима се осећа знатан бољитак у квалитету живота мештана голубачких села.

Један од тих програма је реализован прошлог априла када је Голубац добио бесповратна средства у износу од седам милиона динара за набавку минибуса за превоз сеоског становништва. Минибус је сада стигао и путници из 21 голубачког села не морају више да брину о превозу. Служиће за превоз из једног села у друго, као и из удаљених села у Голубац.

Гости су се потом минибусом упутили у село Винци где је министар разговарао са мештанима у тек обновљеним просторијама сеоског дома културе.

Кркобабић је након тога посетио и трочлану породицу у селу Војилово која је пре две године добила кућу са окућницом преко програма Mинистарства за бригу о селу.

Управо у Војилову, 30. септембра ће oпштина Голубац организовати трећи пут Михољске сусрете села, финансиране средствима истог Министарства.

Извор: Министарство за бригу о селу и РТВ Млава

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: