РЕТРОСПЕКТИВА 2 – ФАБРИКА ДЕЧИЈЕ КОНФЕКЦИЈЕ RACHELE

This ad has expired.
Contacts:

Након годину дана од постављања камена темељца за изградњу фабрике за израду дечије конфекције за тржиште у Србији и у неколико земаља Европске Уније, у насељу Радошевац, у општини Голубац у месецу септембру 2019. године иста је отпочела са радом и у њој запослено 40 радника, а у плану да се производња прошири до краја године за још 40 радника. Фабрику је изградила италијанска фирма „Magniticodiverona“ из Вероне чији је власник Vani Crivelente који има фабрику у румунском граду Берзаска.

За општину Голубац ова фабрика је од великог значаја јер је ово добар старт за улаз страних инвестиција и  за отварања нових радних места. Након три деценије коначно се на нашим просторима отворила фабрика која ће пуно допринети , како локалној самоуправи, тако и њеним грађанима. Идеја актуелне локалне власти била је да се покрене иницијатива и доведе неко од инвеститора да изгради неку фабрику или погон у коме ће   радити наши грађани, првенствено млади. Зато је власнику фабрике коју је саградио сопственим новцем у Радошевцу, општина Голубац помогла доделом парцеле и свом осталом пратецом инфраструктуром.

У фабрици се ради на шивењу дечијих блуза од вуне. Фабрика је привремено затворена због пандемије вируса КОВИД, а њен поновни рад се очекује у скоријем периоду.

Извор: Билтен општине Голубац 2019.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Aleksandar Djukic On: