Студентска изложба у Голупцу отворена је 9. марта 2022. у оквиру DANUrB+ пројекта

This ad has expired.
Contacts:

Архитектонски факултет у Београду организовао је 9. марта 2022. године изложбу студентских радова у изложбеној дворани Народне библиотеке „Вељко Дугошевић” у Голупцу.

    Дата изложба је остварена кроз сарадњу факултета и Општине Голубац, чија је општинска Туристичка организација придружени сарадник факултета у DANUrB+ INTERREG Дунавском пројекту (2020-2022).

   Изложба је обухватила радове из три различита урбанистичка пројектна студија, где је Голубац био подручје истраживања и дизајна. Највећи број изложених плакат је везан за студио „Синтеза“ са 3. године студија, ментора доц. Ивице Николића. Друга два пројектна студија су са 4. и 5. године студија, под руководством проф. Александре Ђукић. Укупно је припремљено и изложено 26 студентских плаката. Главна тема студентског рада била је Дунавска обала у Голупцу, као и културна баштина града.

   Свечаном отварању присуствовали су локални представници, грађани, студенти-аутори и нова генерација студената, који су током овог дана имали теренску наставу у Голупцу.  

    Уводна излагања одржали су Марија Живановић Илић, управница библиотеке, проф. Александра Ђукић о пројекту DANUrB+, доц. Ивица Николић о студентском радовима, а Зоран Ћирковић, председник Скупштине општине Голубац, је свечано отворио изложбу. Студенти Архитектонског факултета у Београду посетили су и нову сталну поставку библиотеке, о прошлости Голупца (старе фотографије, разгледнице, књиге и сл.), кроз коју их је провео Бојан Радовановић, главни сакупљач вредне голубачке прошлости.

   Поред изложбе као кључног догађаја током дана, тим са Архитектонског факултета у Београду имао је неколико разговора са представницима Голупца о другим заједничким активностима у оквиру пројекта DANUrB+. То је обухватило припреме за студентски камп у Голупцу у јуну 2022. године, укључивање локалних стејкхолдера у пројектне активности, техничку подршку факултета за пријаву општине на нове развојне пројекте и могућност нових студентских изложби.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: