Трансформација и развој централне градске зоне и приобаља града Голупца

This ad has expired.
Contacts:

Студенти 3. године основних академских студија Архитектонског факултета, Универзитета у Београду, у оквиру предмета Студио пројекат 4, током пролећног семестра школске 2020/21. године, као полигон и локацију за рад имали су град Голубац. Рад на предмету је био организован као део DANUrB+ пројекта (2020-2022) у оквиру INTERREG подунавског међународног програма Европске уније.

Имајући у виду актуелни тренд развоја туризма ове регије, али и укупне потенцијале специфичне гео-историјске позиције Голупца, испитиване су очекиване будуће трансформације централне градске зоне и приобаља града, кроз унапређење затечених структура и формирање нових. Студенти су кроз концепцијска, моделска и типолошка истраживања радили на проналажењу нових приступа, и саремених решења. Један од доприноса је свакако да се неизвесна и провокативна ситуација: реалних изазова и неодређене будућности, приближи и учини видљивим кроз понуду,метафорично речено, „нових визура“ на (и у) град Голубац.

Коначни резултат је исказан у виду архитектонско-урбанистичких пројеката препознатих урбаних целина и студија јавних и отворених простора на континуалном потезу приобаља и центра града.

Народна библиотека “Вељко Дугошевић“ Голубац у сарадњи са Архитектонским факултетом из Београда организоваће изложбу радова студената у галерији библиотеке дана 09.03.2022. године са почетком од 18 часова. Изложба ће бити отворена у трајању од 7  дана.

                      Позивамо све грађане да посете ову интересантну изложбу.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: