Велико БРАВООО за Народну библиотеку – још два пројекта ове године и још једна изложба у ГМУ

This ad has expired.
Contacts:

Министарство културе подржало је следећа два пројекта Народне библиотеке „Вељко
Дугошевић“ Голубац:

  • „Прича о Мики мраву: сликовница, видео сликовница и аудио књига за децу уз пројекцију истоименог анимираног филма“ – пројекат се односи на друштвено осетљиве групе – слепу и слабовиду децу, (планирана је широка доступност, утицаће на развој културних потреба и едукацију деце и значајан је и усклађен са приоритетима), а подржан је са 150.000 динара;
  • „Финансирање уметничких дела за Галерију модерне уметности (ГМУ)“ – пројекат има изражену усклађеност са општим интересом у култури и циљевима и приоритетима у истој, поседује садржајну иновативност, омогућава услове за равномеран културни развој у Републици Србији и децентрализацију културе, као и да уметничка дела превазилазе локални значај, а подржан је са 450.000 динара.

U sredu 31. maja od 17h, u Galeriji moderne umetnosti održaće se otvaranje izložbe „Design Rocks“ – dela triju autorki: Sanje Dević, Anite Milić i Biljane Stanković.

Izložba po nazivom „Design Rocks“ predstavlja radove triju umetnica / grafičkih dizajnerki iz domena primenjene umetnosti, kroz spoj tipografije, grafičkih / vizuelnih komunikacija i prostorne grafike. Svaka autorka se predstavlja nizom vizuelnih sistema, odštampanih uz pomoć UV štampe na oblucima različitih veličina, oblika, boja i tekstura. Naziv izložbe direktno je vezan za ovaj eksperiment, gde kamen, kao prirodna tvorevina,dobija novo ruho uz pomoć dizajna i na taj način može postati reprezentativni komunikator između autora i publike.

Vidimo se!

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: