Два капитална пројекта од великог значаја за развој општине Голубац (Ветропарк Кривача и Соларни парк)

This ad has expired.
Contacts:

Два капитална пројекта зелене енергије, изградња Соларног парка, као и ветропарк ,,Кривача’’ чија се изградња приводи крају. Очекују се и први киловати електричне енергије крајем ове године. Градњу изводи МК група. Ови пројекти ће бити од великог значаја за развој општине Голубац.

“Имаћемо велику корист oвом инвестицијом када крене производња првих киловата електричне енергије. Као општина имаћемо огромне приходе од којих ћемо финансирати разне пројекте за наш развој и бољи живот наших грађана“ каже председник општине Голубац др Небојша Мијовић.

Ветропарк ,,Кривача” је први ветропарк који ће бити изграђен у источној Србији, а простираће се на 56 квадратних километара на територији општине Голубац. Са капацитетом од 105,6 мегавата (МW) и 32 ветротурбине, годишње ће производити 310 гигаватсати (GWh) зелене струје. То је еквивалент снабдевању око 75.000 домаћинстава и смањењу емисије угљен диоксида за око 115.000 тона годишње.

У најави је и реализација још једног важног пројекта у вези зелене енергије, реч је о изградњи соларног парка на подручју општине.

,,Реализоваћемо још један важан пројекат у области зелене енергије, реч је о  великом соларном парку. У току су разговори са Португалцима као и са нашим инвеститорима који су заинтересовани за реализацију овог пројекта на подручју ,,Пескови’’ у нашој општини. Ова два капитална пројекта од зелене енергије побољшаће финансијско стање и тако допринети бољи развој, али и живот наших грађана“, додао је председник општине Голубац др Небојша Мијовић.

Ветропарк “Кривача” је пројекат којим се пружа снажна подршка у остварењу циља Владе Србије да се учешће енергије из обновљивих извора до 2040. године повећа на најмање 40 одсто, а уједно, у питању је важан корак у регионалној транзицији ка зеленој енергији. Оба ова пројекта су за општину Голубац велики корак у даљем развоју, као и изласку из круга неразвијених општина у Србији.

Извор: САТ ТВ

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: