ЕКО-НЕДЕЉА У ПУ „ЛАСТА“ ГОЛУБАЦ

This ad has expired.
Contacts:

Поводом Дана планете земље 22. априла у Предшколској установи „Ласта“ организован је програм „Еко-недеље“ у периоду од 24.04.-28.04.2023. године.

У програм су укључени сви малишани, васпитачи, родитељи и шира друштвена заједница. Реализацијом овог програма тежи се развоју еколошке свести и стицању практичних знања о начинима очувања животне средине.

      Током трајања програма обележавају се сви датуми важни за животну средину, учи се о Еко-бонтону, организују еколошке радионице  кроз које се деца упознају са рециклажом, израђују еко-играчке, приређују позоришне представе са еколошком тематиком.

Ове године фокус је био на изради и постављању Еко-игралишта, како би деца у складу са новом програмском концепцијом имала прилике да истражују и кроз игру уче.

Истражујући кроз Еко-патролу деца су донела закључак да је наш град изузетно чист и уредан, да има леп парк и да је Дунав најлепши уз еко-поруке грађанима да нам такав и остане.

     Обрађујући овакве садржаје доприносимо код деце, али и код одраслих осећај одговорности ка остваривању заједничког циља, а то је здрава и чиста средина у којој живимо.

ВЕЛИКИ СВЕТЕ ЕКО-ПОРУКЕ ШАЉЕ ТИ ДЕТЕ:

„БУДИ ОДГОВОРАН ПРЕМА ПРИРОДИ“

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: