MIHOLJSKI SUSRETI SELA – BRANIČEVO 2021.

This ad has expired.
Contacts:

Dobro došli na manifestaciju domaćina i domaćica golubačkih sela – Braničevo, 30. oktobar 2021. (subota).

Tradicija, hrana, vino, igra i pesma na jednom mestu. Dovoljno razloga da se poslednji oktobarski vikend provede u Braničevu na Miholjskim susretima sela opštine Golubac.

Učesnici će predstaviti kulinarske specijalitete, zanatsko umeće i veštine izvođenja narodnih igara i pesama u okviru izlagačkog i takmičarskog programa.

Opština Golubac ima nekoliko turističkih bisera. Dunav, tvrđava Golubački grad i manastir Tumani su nadaleko poznati. Međutim, ovaj prostor još uvek krije neispirčane priče, zanimljive ljude i običaje. Posetioci manifestacije imaju jedinstvenu priliku da na jednom mestu, u samo jednom danu, upoznaju stvaralaštvo i mentalitet ljudi koji žive između moćnog Đerdapa, mističnog Homolja i zlatnog Peka. Sa druge strane, biće ovo prilika za meštane golubačkih sela da se podsete bogatstva rodnog kraja.

Ovo je nova manifestacija opštine Golubac, koju ove godine organizuje Mesna zajednica Braničevo uz finansijsku podršku opštine Golubac i Ministarstva za brigu o selu Vlade Republike Srbije.

Dizajn: Marija Ilić

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On:

Оставите одговор