МОСТ на Дунаву код Голупца између Румуније и Србије

This ad has expired.
Contacts:

Заједничком иницијативом председника општине Голубац, др Небојше Мијовића, градоначелника Молдаве Нове, председника општине Коронини, председника општине Берзаска, председника општине Дубравица и градоначелника Темишвара, покренута је реализација идеје да се у непосредној близини Голупца, на локалитету који је најпогоднији (што ужи Дунав), изгради мост који ће повезивати Румунију и Србију.

Изградњом моста, економске, туристичке и културне користи би биле неограничене за све румунске и српске локалне самоуправе на обе стране Дунава.

С обзиром да је Просторни план општине Голубац у изради, локалитет на српској страни ће бити обележен, а исто ће урадити и локалне самооуправе у Румунији.

Министарству грађевине је већ упућен допис и сви се надамо да ће Влада Србије „имати слуха“ да подржи реализацију ове идеје.

Сви представници локалних самоуправа су сагласни да се финансирање пројектовања моста и приступних путева исфинансира из средстава ИПА фондова ЕУ.

Иначе, општина Голубац и све остале локалне самоуправе Браничевског округа су повезане, већ годину дана, трајектом који саобраћа свакодневно између Усија (гранични прелаз код Голупца) и Молдаве Нове.

Планирани мост би био повезан са обилазницом око градског насеља Голубац и са брзом саобраћајницом ка Пожаревцу и Београду.

Вести о напретку при реализацији овог (мега)пројекта ће редовно бити објављиване.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: