Презентација идејног решења моста на Дунаву који ће спајати Србију са Румунијом

This ad has expired.
Contacts:

У Голупцу је 10. новембра 2023. године одржана презентација идејног решења моста на Дунаву, моста између Србије и Румуније, између Голупца и Коронинија.

Овом значајном скупу из Румуније су присутвовали: сенатор Адриан Торма, заменик председника округа Марио Исак, посланик Јон Крина, председник Моладве Нове Јон Киселица, председник општине Коронини Илија Бобоеску, председник Берзаске Петру Фурдуј, председник Грника Николај Тисманару, председник Сикијевице Илија Јурка, председник Свињице Николај Курићи, као и 16 посланика Округа Караш Северин.

Из Србије и Браничевског округа били су присутни председници привремених органа и представници: Града Пожаревца, општина Кучево, Мало Црниће, Жагубица, Жабари, Петровац на Млави, Мајданпек, као и генерални директор ПИМ Инжењеринга Милорад Милојевић.

Идејно решење моста, који је представљен гостима, израдио је проф. др Бошко Стевановић професор на Грађевинском факултету УН у Београду.

Више је разлога за изградњу овог моста. Први је тај што у овом делу Србије не постоји копнена веза са Румунијом, налазио би се на средини удаљености од Кладова и Смедерева. Други разлог је изградња брзе саобраћајнице и обилазнице око Голупца, а идејни пројекат обилазнице би се овде спојио са новим мостом. Такође, Дунав је на свом току најужи у овом делу, 370 метара је између Коронина и Голупца.

Изградњом моста за око милон људи са обе стране Дунава би било омугућено лакше и брже кретање и допринело би се унапређењу сарадње у многим областима, привредно – економској, на пољу културе, у убласти туризма. Посебан разлог је успешна сарадња на многим пољима и дугогодишње пријатељство између два народа.

Извор: РТВ МЛАВА

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: