Народна библиотека „Вељко Дугошевић“ – Голубац организовала два друштвена догађаја 20. априла 2022.

This ad has expired.
Contacts:

  Голубац 2030. – Акциони план за заштиту и одрживо коришћење природне културне баштине

Тим стручњака Архитектонског факултета из Београда,гостовао је у среду 20.априла у нашем месту и одржао серију кратких састанака са општинском делегацијом , као и представницима  носиоца туризма и образовања Голупца.

   Тема је била израда Акционог плана за заштиту и одрживо коришћење природне и културне баштине наше општине. Циљ радионица је да се развију идеје за нове пројекте,на основу којих би се конкурисало на домаћим и прекограничним пројектима.

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ-ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГА БОЈАНА РАДОВАНОВИЋА О ГОЛУПЦУ

Среда 20. априла донела је нашем месту још један леп и несвакидашњи културни догађај.

   Просторија галерије нове Народне библиотеке ,биле је место одржавања књижевне вечери . Наш суграђанин Бојан Радовановић је имао своје вече. Представио је књиге о Голупцу на којима је марљиво радио протеклих година, а ситуација са пандемијом није дозволила да се књижевно вече раније организује, тако да су у једној вечери представљене 3 књиге .

   Буквар голубачких надимака и неке голубачке приче, Митови и легенде голубачког краја са тромеђе Браничева,Хомоља и Ђердапа и Голубац-куће којих више нема, иако већ увелико у власништву читалаца, имале су званичну промоцију.

   Вече је отворила в.д.директора Народне библиотеке Голубац Марија Живановић-Илић,а поред аутора Бојана Радовановића, приче је читао и кроз вече нас водио Ненад Михајловић-Гоја , професор историје, глумац и музичар из Великог Градишта.

   Вече је протекло у пријатној атмосфери , уз активно учешће публике, а Бојан Радовановић нам је на крају открио тајну да увелико ради на Монографији Голупца, те му желимо добро здравље и да  се ускоро поново дружимо тим поводом.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: