Naša bratska opština Žužemberk (Republika Slovenija) organizuje tradicionalnu manifestaciju „Srednjevekovni dani 2022.“

This ad has expired.
Contacts:

Pre 12 godina rukovodstva opštine Golubac i opštine Žužemberk su „prepoznale“ zajednički interes za svoje građanke i građanke i odlučili su da potpišu POBRATIMLJENJE NAŠE DVE OPŠTINE.

Obe naše opštine imaju tvrđave iz srednjevekovnog istorijskog perioda, tako da su rekonstrukcijama takvih građevina podstakle razvoj turizma na svojim područjima.

U opštini Žužemberk se od 15. do 18. jula 2022. održava tradicionalna turističko-kulturna manifestacija „23. Trški dnevi“ koji neguju očuvanje materijanog i nematerajnog kulturno-istoprijskog nasleđa jednog od najlepših delova Slovenije – SUHA KRAJINA.

Ova manifestacija je prilika da rukovodstvo opštine Golubac, na čelu sa predsednikom opštine Golubac, dr Nebojšom Mijovićem i rukovodstvo opštine Žužemberk, na čelu sa županom opštine Žužemberk, Jožetom Papežom, razmene dosadašnja iskustva, dogovore smernice za dalju saradnju i zajednički nastupaju prema fondovima EU, koji finansijski pomažu realizaciju projekata koji imaju za cilj još brži razvoj naših opština.

Pozivamo zainteresovane građane da u plan odlaska na godišnji odmor uvrste i drugi vikend u julu i posete Žužemberk.

DOBRODOŠLI U ŽUŽEMBERK !

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: