Обавештење за грађане општине Голубац

This ad has expired.
Contacts:

Поштовани грађани,

                Обзиром на учестале објаве на друштвеним мрежама упућених од стране господина Драгана Радовића руководству општине Голубац, желели би да вам укажемо да исте разматрате са великом дозом предострожности. Удружење становника викенд насеља Винци и Усије је, преко председника удружења, господина Драгана Радовића, од општине Голубац захтевало да буџетом за 2022. годину издвоји значајну суму новца која би у великој мери оптеретила буџет општине Голубац, а која би се издвојила за реализацију неколико пројеката битних за викенд насеље Винци и Усије.

                Незадовољан финансијском немогућношћу општине да оваквом захтеву удовољи, а очигледно не водећи рачуна о томе да су сва улагања општине Голубац у претходном периоду вршена искључиво у интересу становника и посетилаца општине, именовани је, желећи да изврши притисак на руководство општине, прибегао изношењу неистина на друштвеним мрежама. Именовани кроз своје објаве сугерише да је плажа у Голупцу грађена зарад личних интереса, иако је иста грађена како би се становницима и посетиоцима општине обезбедио простор за одмор и рекреацију. Чињеница да је са изградњом плаже почела и изградња околне инфраструктуре је сасвим нормална, очекивана и пожељна, обзиром да доприноси даљем развоју општине. Именовани сугерише да општина одбија сарадњу, иако је представнике удружења, председник општине примио на разговор девет пута током 2021. године и никада није одбијао да са истима дискутује. Именовани, такође, потпуно нетачно и без било каквог основа или повода наводи лажи да је председник општине, др Небојша Мијовић, одбио лечење српских војника на Косову, све у циљу да се општина присили да удовољи захтевима удружења.

                У вези навода именованог да се у викенд насеље Винци и Усије недовољно улаже у односу на накнаде које општина наплаћује од становника викенд насеља од пореза на имовину, обавештавамо грађане да је општина у наредном периоду планирала вишемилионске инвестиције у викенд насеље Винци које се састоје од даљег постављања уличне расвете и изградње објеката за рекреативне намене – плаже. Поред наведеног, у 2022. години у викенд насељу Винци планирано је и започињање изградње канализације. Занемарујући чињеницу да становници викенд насеља на подручју општине нису једини обвезници обавезе плаћања пореза на имовину, општина Голубац је, од укупно планиране наплате пореза на имовину физичких лица за 2022. годину, издвојила једну четвртину – 26% – за потребе инвестиција у викенд насељу Винци, док су слични, па и већи износи издвајани и претходних година. О начину трошења буџетских средстава грађани се у сваком тренутку могу информисати на званичној интернет страници општине.

                Немогућност општине да, обзиром на релативно мали буџет којим располаже, све пројекте које је удружење захтевало, а чијег смо значаја свесни, реализује у периоду од једне пословне године не значи да исти у блиској будућности неће бити реализовани. Чињеница је да се наша општина развија и бележи значајно већи прилив туриста у односу на претходне године, те да је неопходно наставити са даљим улагањима у инфраструктуру и туристичку понуду општине. Међу њима су, свакако, и улагања у викенд насеља. Међутим, напредак није могућ преко ноћи, нити се исти Голупцу догодио одједанпут. Развој који је општина Голубац доживела резултат је дугогодишњег рада локалне власти који ће се свакако наставити и у будућности. Стога молимо заинтересоване грађане да објаве које круже друштвеним мрежама, а које се тичу начина трошења буџетских средстава општине Голубац узму са великом дозом резерве, уз осврт на званичне документе, поуздане изворе и досадашње поступање општине.

Општина Голубац

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: