OPŠTINA GOLUBAC NAGRAĐENA ZA HUMANOST – DIJAMANTSKA PLAKETA “ŠAMPION SOLIDARNOSTI“.

This ad has expired.
Contacts:

Dana, 10. 02.2022. godine, opštini Golubac, od strane  Ivane Rodić  iz Instituta za transfuziju krvi Srbije, uručena je DIJAMANTSKA PLAKETA “ŠAMPION SOLIDARNOSTI“. Plaketu je umesto predsednika dr Nebojše Mijovića,  primio zamenik predsednika opštine Golubac, Marko Stojaković, u prisustvu sekretara Crvenog krsta Golubac. Inače,   ovo priznanje se dodeljuje najuspešnijim gradovima i opštinama za postignute izuzetne rezultate, u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi. Podsećanja radi,  tokom prošle godine organizovane su 4 redovne akcije u Golupcu i 3 vanredne, u manastiru Tumane. U pomenutim akcijama ukupno je sakupljeno 195 jedinica dragocene tečnosti, čime je ujedno i premašen godišnji plan Crvenog krsta Golubac.

Takođe, istog dana u centru  Golupca, u transfuziološkom autobusu, u vremenu od 9:00 do 14 :00h, sprovedena je prva redovna akcija u ovoj godini. Na akciju došlo 16 potencijalnih davalaca, a 5 je odbijeno iz madicinskih razloga, tako da je sakupljeno 11 jedinica krvi. Davaoci su na akciji imali i priliku da ononimno, onlajn, popune anketu “Istraživanje zadovoljstva dobrovoljnih davalaca krvi 2022.”, koju sprovodi Crveni krst Srbije.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim redovnim dobrovoljnim davaocima krvi i pozivamo sve one koji do sada nisu davali krv, da se pridruže porodici najhumanijih ljudi.

Istovremeno, zahvaljujemo se rukovodstvu opštine Golubac na izuzetnoj saradnji,  podršci i razumevanju.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: