Општина Голубац ради на изради Плана развоја за период 2024-2031

This ad has expired.
Contacts:

-Реализује се у оквиру Exchange 6 програма, који финансира Европска Унија, а спроводи СКГО у сарадњи са Министарством финансија и Републичким секретаријатом за јавне политике Републике Србије. До краја ове године планирано је и усвајање овог важног стратешког документа за ову Подунавску општину.

У Голупцу је одржана радионица, пета по реду, у оквиру израде Плана развоја општине Голубац за период 2024 – 2031, у организацији ове Локалне самоуправе и Сталне конференција градова и општина. Савез градова и општина Србије која пружа стручну помоћ у изради овог стратешког документа.

Тема радионице била је ,,Дефинисање циљева и мера’’, а медијатор испред СКГО био је консултант Александар Јовановић, који је говорио о дефинисању визије и кључних проблема у свакој од области планирања као што је економски, друштвени и урбани развој и животна средина. Утврђени су и даљи кораци у припреми овог Плана развоја општине Голубац, каже председник Скупштине општине Александар Ђукић.

Ради се израда битног стратешког документа за општину Голубац. Реч је о Плану развоја општине од 2024. до 2031.године, а тема ове пете по реду радионице је ,,Дефинисање циљева и мера’’. До сада смо решили много проблема, направили анализу и утврдили наредне кораке у припреми овог документа веома важног за развој општине Голубац. После одржаних радионица предстоји нам и израда Акционог плана за наредни период. Сва докумета која радимо потребна су нам за аплицирање код домаћих и страних донатора, рекао је Ђукић.

Радионици су присуствовали око 30-так представника приватног, цивилног и јавног сектора, од 70 позваних. Остали су како каже Ђукић укључени у рад ове радионице преко електронских ситема комуникација.

-Желели смо да има што више учесника у изради овог важног стратешког документа, нека бројка је око 70 који долазе из приватног, цивилног и јавног сектора као и других организација. У име општине Голубац захвалан сам свим учесницима на ангажовању и указивању сугестија, критикама и предлозима који би требали да буду унети у План развоја општине Голубац за наредних седам година.
Председник СО Александар Ђукић додаје да је у плану одржавање још три радионице, а овај програм на изради Плана развоја општине Голубац за наредних седам година у крајњем циљу имао би стварање услова за бољи живот и привређивање грађана општине Голубац, која своју развојну шансу види у развоју малих и средњих предузећа, пољопривреде и туризма.

-Ове три радионице заокружиће читав процес израде овог стратешког документа, тако да очекујем његово усвајање при крају ове године, закључио је Ђукић.
Прошле године упућен је позив грађанима и правним лицима да се укључе у овај процес, од тада се редовно одржавају радионице и скупови са представницима свих институција са подручја општине Голубац. Реализује се у оквиру Exchange 6 програма, који финансира Европска унија, а спроводи СКГО у сарадњи са Министарством финансија и Републичким секретаријатом за јавне политике Републике Србије.

Извор: Љ.Настасијевић – САТ ТВ

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: