Отворен ветропарк у општини Голубац

This ad has expired.
Contacts:

Данас је у општини Голубац свечано отворен Ветропарк Кривача, први ветропарк у Источној Србији.

На отварању су присуствовали премијер Србије Милош Вучевић, министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, амбасадор Словеније Дамјан Бергант, Михаило Јанковић из MK Group, као и Томаш Берлочник из Alfi Renewables


Премијер Србије Милош Вучевић истакао је значај овог пројекта за енергетску независност Србије и локални економски развој, наглашавајући да је потребна синергија између индустријализације и заштите животне средине.

Инвестиција вредна 165 милиона евра, реализована је у сарадњи MK Group и Alfi Renewables. Ветропарк је капацитета 105 мегавата и има 22 ветротурбине, а годишње ће производити 310 гигават-часова зелене енергије, што је еквивалент потребама за струјом за 75.000 домаћинстава.

Овај пројекат представља значајан корак ка одрживом развоју наше општине и целе Србије.

На отварању је присуствовао и председник општине Голубац др Небојша Мијовић, који је истакао да је ово велики пројекат и подстицај за општину Голубац, доказујући да држава брине о свим регионима подједнако. Североисток Србије добија на значају, а Словенија је значајно допринела. Регионална сарадња је кључ за економски просперитет.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: