„НЕДЕЉА ЗДРАВЉА УСТА И ЗУБА“ ПУ „ЛАСТА“ ГОЛУБАЦ

This ad has expired.
Contacts:

         У Недељи здравља уста и зуба Предшколску установу „Ласта“ у Голупцу посетили су представници стоматолошке службе, поливалентне патронажне службе Дома здравља Голубац и Црвеног крста Голубац који су одржали предавање и радионицу под слоганом: “Чувам своје зубе, поносим се осмехом“ за децу старије и предшколске групе, указујући на значај оралне хигијене код малишана.

      Ове године, као и претходне, Недеља здравља уста и зуба  наглашава значај доброг оралног здравља за опште здравље и за свакодневне активности као што су говор и смех. Орално здравље је значајан показатељ општег здравља, благостања и квалитета живота и не представља само здравље зуба и редовне посете стоматологу, већ обухватају и препоруке за смањење уноса шећера, конзумирање здраве хране и безбедног физичког окружења.

      Како би се активности везане за здраве навике код деце продубиле, малишани ће са својим ликовним радовима бити учесници на Ликовном конкурсу Завода за јавно здравље Пожаревац на тему слогана „Чувам своје зубе, поносим се осмехом“.

     Овом приликом Црвени крст Голубац поклонио је свој деци четкице за зубе док су малишани поклонили плакат „Зубобоља“ стоматолошкој служби који ће красити просторије Дома здравља Голубац.

Извор: ПУ ,, Ласта“ Голубац

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: