PAŽLJIVKOVA SMOTRA 2022. i učešće dece sa teritorije opštine Golubac

This ad has expired.
Contacts:

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i ove godine realizuje projekat „Pažljivkova smotra“, u saradnji sa lokalnim savetima za bezbednost saobraćaja.

Školske smotre su uspešno realizovane u više od 40 lokalnih samouprava, gde je učešće uzelo oko 35.000 dece.

Sledeća faza takmičenja – opštinska smotra započeta je 14. marta i trajaće do 25. marta 2022. godine. 

U okviru projekta „Pažljivkova smotra“ za školsku 2021/2022 godinu, saveti za bezbednost saobraćaja su u saradnji sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja realizovali prve opštinske smotre u lokalnim samoupravama Svilajnac i Golubac.

Saveti za bezbednost saobraćaja i osnovne škole su se potrudile da sama scenografija gde je realizovana opštinska smotra podseća na saobraćaj, čime je deci dodatno predstavljen značaj bezbednog učestvovanja u saobraćaju. Deca su pokazala znanje u poznavanju saobraćajnih znakova, pravila i bezbednog učešća u saobraćaju kroz različite igre koje su prilagođene njihovom uzrastu.

Nadmetanje je teklo neizvesno do poslednjeg pitanja, jer su od osvojenog prvog mesta u svim uzrastima ekipe delile veoma mali broj poena.

GOLUBAC

U lokalnoj samoupravi Golubac, u smotri učenika prvog razreda, prvo mesto osvojila je ekipa „Saobraćajci“ (OŠ „Branko Radičević“), dok je među učenicima drugog razreda, pobedu odnela ekipa „Pešački prelaz“ (OŠ „Veljko Dugošević“). Među predškolcima, pobedu je odnela ekipa „Lastini predškolci“, Predškolske ustanove „Lasta“.

Posebnu zahvalnost građani opštine Golubac duguju članu Saveta za bezbednost saobraćaja, Snežani Arsić Rakić, zbog požrtvovanog angažovanja tokom realizacije svih aktivnosti.

Sve navedene ekipe su se uspešno plasirale na sledeći nivo smotre, odnosno na regionalnu „Pažljivkovu smotru“ za školsku 2021/2022 godinu, koja će se održati u prvoj polovini aprila 2022. godine.

Regionalno takmičenje „Pažljivkova smotra 2022.“ održano je 13. aprila u Svilajncu u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja i Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji opštine Golubac.
Mališani iz opštine Golubac u kategoriji predškolaca osvojili su II mesto, u kategoriji prvog razreda osvojili su II mesto, dok su u kategoriji drugog razreda osvojili IV mesto.

Četvoročlane ekipe predškolskog uzrasta, prvog i drugog razreda koje su osvojile prvo mesto u nadmetanju sa svojim vršnjacima na opštinskoj smotri, direktno  su se plasirale ispred svojih lokalnih samouprava na republičku smotru, koja će biti organizovana u maju 2022. godine.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: