Предшколска установа „ЛАСТА“ ВЕЛИКИ ЗА МАЛЕ у Пројекту „Уз музику се расте“

This ad has expired.
Contacts:

         Предшколска установа „Ласта“ Голубац од септембра месеца 2022. године започела је примену нове програмске концепције симболично назване „Године узлета“ у коме је дете активни учесник у реалном програму кроз заједничку сарадњу са породицом и локалном заједницом.

        Вртић представља место заједничког живљења у коме се подршка учењу и развоју остварује кроз заједничко учешће деце и одраслих као аутентичних људских односа и заједништва у ситуацијама, догађајима и активностима које за њих имају смисла.

       Због своје заинтересованости за музику малишани предшколске групе, васпитачи и њихове породице активни су учесници у Пројекту „Уз музику се расте“ као неисцрпног потенцијала за дечији развој у целини. Како би свој Пројекат проширили и продубили различитим сазнањима о музици остварили су сарадњу са наставником и ученицима 6. и 7. разреда ОШ „Бранко Радичевић“ у Голупцу. Том приликом ученици су поделили  своја знања и искуства и пренели их на малишане, упознали их са различитим музичким инструментима, пружили им могућност да исте и пробају.

Заједничко дружење имало је добробит за све учеснике, јер дечји вртић постаје место заједничког учења деце и одраслих у учењу и грађењу смисла кроз дијалог и узајамну подршку.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: