РЕТРОСПЕКТИВА 3 – ГИМНАЗИЈА ГОЛУБАЦ

This ad has expired.
Contacts:

На подручју Општине Голубац у протеклом периоду, инвестирало се  у пројекте у области образовања, где  се радило на изградњи и реконструкцији основних школа у Голупцу и у осталим насељима. Тако су створени услови да образовање младих ове подунавске Општине буде од најранијег,па све до средњошколског узраста пре .Основна-сада Средња школа у Голупцу у потпуности је изреконтруисана квалитетном опремом и најсавременијом техником , како би ученицима  омогућено што квалитетнији услови.

 По први пут у својој историји, Средња школа отворила је одељење ван седишта, а такође по први пут општина  Голубац је добила одељење средње школе. Од  школске године 2018/2019 ученици из Голупца неће више морати да путују, већ ће похађати гимназију општег типа у свом граду, такође је важно напоменути да деца која долазе из  околних села имају бесплатан превоз а сва деца која похађају гимназију у Голупцу имају бесплатне књиге и ужину коју им је омогућила општина Голубац.

Крајем 2019.године ученици Голубачке гимназије били су у тродневној посети  Словенији у граду Жуженберг , где су могли са својим професорима да размене искуства у образовању и култури са ученицима средње школе из Словеније. Целокупан трошак боравка ученика Голубачке гимназије сносила је општина Голубац, са циљем да помогне младима у  усавршавању.

Извор: Билтен општине Голубац, 2019.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: