Туристичка организација Голубац на 44. Међународном сајму наутике, лова и риболова у Београду

This ad has expired.
Contacts:

Међународни сајам наутике, лова и риболова у Београду одржан је у периоду од 4. до 8. априла 2024. године. На овогодишњем сајму наутике Привредна комора Србије је у сарадњи са Владом Републике Србије и Агенцијом за управљање лукама представила пројекте „Заплови Србијом“ и „Пробуди Дунав“ који имају за циљ развој наутичког туризма у Србији.

На штанду Привредне коморе Србије, Туристичка организација Голубац, представила је богатство своје туристичке понуде. Међу посетиоцима био је и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији, господин Кристофер Р. Хил.

У оквиру пројекта „Заплови Србијом“, у коме је планирано да се у општини Голубац изгради нова марина на Дунаву. Предвиђено је да марина обухвати и управни објекат са простором за једриличарски центар и паркинг места. Средства за изградњу марине у Голупцу већ су обезбеђена у буџету Републике Србије, а крајем прошле године је расписан тендер за избор извођача радова. Овај пројекат има за циљ да унапреди наутички туризам у Србији и да створи инфраструктуру за путовања реком. У оквиру развојног плана општине Голубац, укључујући стратегијски документ, припреме за реализацију изградње марине на Дунаву се приближавају завршетку. Поред марине, требало би да се изгради и део шетно-бициклистичке стазе од Голупца до Голубачке тврђаве. Ова стаза спада у европску бициклистичку руту „ЕуроВело 6“, која се простире од Француске до Румуније, а што ће значајно обогатити туристичку понуду општине Голубац.

Циљ општине Голубац је да унапреди наутички туризам како би се додатно обогатила туристичка понуда.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: