У Голупцу почела тродневна обука за припаднике јединица Цивилне заштите

This ad has expired.
Contacts:

У Голупцу је почела обука припадника Јединица цивилне заштите, која ће трајати три дана. Организатор је општина Голубац у сарадњи са Националним тренинг центром у оквиру Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Предавачи су из Националног тренинг центра Управе за цивилну заштиту, одељења за ванредне ситуације Републике Србије. Ова тродневна обука од великог је значаја за припаднике јединица Цивилне заштите, јер поспешује ефикасност и деловање у ситуацијама које захтевају њихово ангажовање.

– Обука се одржава за припаднике јединице Цивилне заштите и јединице за узбуњивање где је присутно преко 50 учесника. За сваку је похвалу што одзив био добар, где су се сви одазвали да присуствују овој обуци повереници из свих насеља са подручја наше општине, истакао је заменик председника општине Голубац Марко Стојаковић.

Он се захвалио предавачима из Националног тренинг центра као из одељења за ванредне ситуације Пожаревац.

-Имамо у плану да повећамо број учесника и до краја ове године организоваћемо још неку од ових обука. Циљ обуке је да људи обуче и да буду увек у приправности да делују у случају неке ванредне ситуације, јер људски живот нема цену, зато позивам наше грађане да се укључе у ову врсту обуке, нагласио је Стојаковић.

Ова тродневна обука, колико ће трајати у Голупцу ће упутити све припаднике цивилне заштите како могу правовремено да одреагују у различитим ситуацијама. Било да је у питању пожар, поплава или нека друга природна катастрофа.

Сви ови полазници обуке биће спремни да у сваком тренутку одговоримо на изазове који су пред њима нађу.

Овом обуком општина Голубац имаће оспособљене припаднике јединица Цивилне заштите који могу да се ангажују на пружању помоћи локалном становништву на отклањању последица од елементарних непогода.

Извор: САТ ТВ

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: